Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 16. 9. 2022.

| Sport

Takmičarke Plesnog kluba iz Niša predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
plesni klub Illusion, foto stefan krstic 2
Plesni klub Illusion; foto: Stefan Krstić

U jakoj konkurenciji, u jednoj od najtežih disciplina na Svetskom prvestvu u Švedskoj nastupiće šest takmičarki Plesnog kluba Illusion iz Niša. Lora Kostić, Teodora Kostić, Staša Ilić, Marta Marković, Iva Milošević i Nataša Stefanović jedine su predstavnice Srbije i nadmetaće se u subotu, 17. septembra u disciplini "disco dance".

plesni klub Illusion, foto stefan krstic 1 Plesni klub Illusion; foto: Stefan Krstić Trener i vlasnica Plesnog kluba Illusion Lora Kostić, jedna od takmičarki, kaže da će nastup trajati dva minuta uz muziku koju puste organizatori.

To je jedna od najtežih disciplina zato što su koreografije veoma zahtevne, sa dosta akrobatskih i poluakrobatskih elemenata, za koje je potrebno dosta odricanja i velika kondicija. Plesači se za ovakva tačkmičenja spremaju čitav život, ali aktivno, sa gotovo svakodnevnim treninzima poslednja tri meseca - kaže Lora.

Muzika ne može da ih iznenadi, dodaje, jer na treningu uvek puštaju različite ritmove i melodije i tako vežbaju.

Moramo da budemo usaglašene, da u isto vreme krenemo koreografiju, da ne ispadnemo iz ritma, jer mi na sceni ne pokazujemo samo koreografiju, već kako funkcionišemo kao tim - priča Lora.

plesni klub Illusion, foto stefan krstic 3 Plesni klub Illusion; foto: Stefan Krstić

Pored Lore Kostić, nastupaju i Teodora Kostić, Staša Ilić, Marta Marković, Iva Milošević i Nataša Stefanović, a zbog povrede je izostala Tijana Lečić.

Klub Illusion je mlad, ali se takmičarke dobro poznaju. To je velika prednost u ovom sportu.

Konkurencija je velika, u svakoj kategoriji se takmiči preko 100 plesača. U Srbiji najveća takmičenja nemaju toliku konkurenciju, pa je izlazak na Svetsko prvenstvo veliki izazov. Klubovi ne idu često jer je potrebna velika priprema, sve to puno košta, veliki je ulog, ali je ipak jedno ogromno iskustvo koje svako treba da doživi - dodaje Lora Kostić.

plesni klub Illusion, foto stefan krstic 4 Plesni klub Illusion; foto: Stefan Krstić

Lora Kostić je student doktorskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i saradnik na predmetima ples i društveni ples sa profesorom Slavoljubom Uzunovićem. Osim nje, u klubu Illusion svi treneri su master profesori i aktuelni studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Ova godina je veoma uspešna za klub - u martu je plesna grupa Illy Crew zauzela drugo mesto u kategoriji hip-hop na najvećem plesnom festivalu u Novom Sadu u konkurenciji preko 3.000 takmičara.

Ove godine organizovali smo prvi Plesni kamp na Kopaoniku sa preko 100 plesača i imali tu čast da ugostimo najbolje trenere iz Srbije. Na nedavno održanom takmičenju u Nišu, učestvovali smo u konkurenciji od 170 takmičara iz Niša, Prokuplja i Vranja. Nekima je ovo bilo i prvo takmičenje, na šta smo jako ponosni jer su sva deca ostavila veliki utisak i postigla neverovatne rezultate sa čak 9 prvih mesta, tri druga mesta, jedno treće i dva četvrta mesta - priča Lora.

plesni klub Illusion, foto stefan krstic 5 Plesni klub Illusion; foto: Stefan Krstić

Na međunarodnom takmičenju u Jagodini koreografija niškog kluba osvojila je prvo mesto u Gala show-u kao najbolja formacija na takmičenju.

Veliki uspeh za naš klub je što na dnevnom nivou uključujemo decu u sport, učimo ih da od malena budu aktivni, zdravi i koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću - priča Lora.

Plesni klub Illusion je prepoznatljiv po ljubavi prema modernim disciplinama disco dance i hip-hop. Kao novinu uveli su orijentalni ples za dame, a u planu je da se otvori i grupa za decu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: