Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 17. 7. 2017.

| Sport

Talentovana braća iz Niša potpisuju za Mančester siti

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion Etihad Mančester siti
Braća su nastupala i za mlađe selekcije Srbije; ilustracija: flickr/Agnieszka Mieszczak

Iako zvanične potvrde iz Crvene zvezde još nema, nacionalni mediji uveliko pišu da je sve gotovo što se tiče transfera braće Luke i Ivana Ilića u Mančester siti. Mlade Nišlije, koje po mišljenju mnogih stručnjaka spadaju u najtalentovanije veziste Evrope, popuniće kasu crveno-belih sa 5, 5 miliona evra.

Ipak, oni će ostati na stadionu “Rajko Mitić” još neko vreme. Mlađi Ivan bi trebalo da plavi dres obuče za dve godine, kada će postati punoletan, dok bi stariji mogao da se preseli na “Etihad” već sledeće sezone.

Kako javljaju beogradski mediji, uslov koji su postavili “građani” je i da stariji Luka, koji je pre par nedelja napunio 18 godina, u ovoj sezoni odigra najmanje 15 utakmica, a Ivan 10, čime bi postao najmlađi debitant u seniorskom timu Crvene zvezde u istoriji.

Obojica su prve fudbalske korake načinila u klubu Filip Filipović, koji važi za jednu od najboljih škola na ovim prostorima, a iz koje je, između ostalog, u Zvezdu stigao i Aleksandar Pešić, jedno od najvećih pojačanja u ovom prelaznom roku.

Karijeru su nastavili u niškom Realu, iz koga su i otišli u Beograd, zbog čega će ovaj klub dobiti deo novca koji će isplatiti Mančester siti. Ilici Instagram Luka je imao i debi na evropskoj sceni, s obzirom na to da je ušao u igru u 90. minutu protiv Florijane; foto: instagram/print screen

Iako potvrde o klubu iz Ljutice Bogdana još nema, slika koju je na svom Instagram profilu objavio stariji Luka, a u komentarima su brojne čestitke, dovoljno svedoči o njihovom transferu.

Inače, Luku i Ivana su mnogi evropski velikani prepoznali kao ogromne talente, pa je dugo bila aktuelna i priča da ih merkaju Barselona i Monako, ali su ipak Englezi bili brži.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaljari

    15:28 // 18. 7. 2017.

    Imponuje mi ,sto niste objavili moj komentar!Nazalost,surova realnost!
    Decaci nisu nista krivi,zelim im mnogo sporske srece i izabrali su pravi klub u Englaskoj!

  • Predrag Petković

    19:49 // 17. 7. 2017.

    A čemu li služi Radnički? Da dozvole da se po raznim školama fudbala bolje radi nego u njihovom omladinskom pogonu! Velika sramota! Toliko talentovane dece a oni ne umeju da ih privuku kod sebe! Ukinuti im sve donacije iz Gradskog budžeta i onako samo prave troškove i ništa više!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: