Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 6. 11. 2014.

| Sport

Tamiš novi izazov Konstantina

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kosarka-strahinja-stojacic.jpg
Strahinja Stojačić; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstanina odmeriće snage sa ekipom Tamiša iz Pančeva u okviru 5. kola Košarkaške lige Srbije. Meč je na programu u subotu, 8. novembra u hali Čair.

Nakon 4 odigrana kola Nišlije se nalaze na čelu tabele sa maksimalnim brojem pobeda. Ni najoptimističniji ljubitelji košarke u Nišu pre početka prvenstva nisu verovale u ovaj scenario. Skromna družina Marka Cvetkovića vredno radi i iz kola u kolo dokazuje da ove sezone na njih mora ozbiljno da se računa. Hvalospevi dolaze sa svih strana, ali ovi momci i dalje čvrsto stoje na zemlji i maksimalno ozbiljno pristupaju narednim izazovima.

Naredni protivnik je ekipa Tamiša. Pančevci u Niš dolaze sa polovičnim uspehom u prva četiri kola. Pobedili su Slogu i Borac, a kao poraženi izašli iz duela protiv Vojvodine i FMP-a. Ove dve ekipe do sada su se sastajale 4 puta i skor je izjednačen. U sva četiri okršaja pobedu je odnosio domaćin.

Vladimir Zlatanović, pomoćnik Marka Cvetkovića, ističe da je pred Konstantinom najteži izazov do sada.

Ekipa Tamiša je jako organizovana ekipa, kako u odbrani, tako i u napadu. Možda je reč i najorganizovanijoj ekipi u dosadašnja četiri kola. Što se same utakmice tiče, oni će verovatno pokušati da spuste utakmicu na mali broj poena i u egal završnici dođu do pobede. Čvrstom odbrane tražiće šansu da produže svaki naš napad na 24 sekundi. Na nama je da im odgovorimo brzom igrom u tranziciji i našom igrom dođemo do pobede - ističe Zlatanović.

Skauting ekipe je Pančeva je dobro odrađen, pa se zna od koga preti najveća opasnost.

Njihov najbolji igrač je kapiten Davor Perak. U prošlom kolu pojačali su svoje redove dovođenjem Miloša Komatine, koji ima iskustvo igranja u ABA ligi. Doveli su i mladog plejmejkera iz FMP-a Vuka Jovanovića. Reč je o kvalitetnoj ekipi i sigurno je da u Niš dolaze sa velikim ambicijama - zaključio je Zlatanović

Utakmica će početi u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Mladi ambasadori u sportu besplatno na utakmice

Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti koji su mladi ambasadori sporta moći će besplatno da ulaze na mečeve Konstantina ove sezone.

Nadam se da ćemo uspešno sarađivati. Uspostavili smo saradnju sa svim klubovima u Nišu. Nadam se da će biti to jedna zdrava i dobra priča ove godine i da će mladi ambasadori doprineti da hale i stadioni budu puni - rekla je Kristina Krstić, predstavnik mladih ambasadora.

Ulaz za ovu utakmicu je besplatan, a na dalje cena karte će biti 100 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: