Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 29. 3. 2018.

| Sport

Tek za "zelenim stolom" Mašinac pobedio Spartak prvi put za 7 godina

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Mašinac Delijski vis
Prva pobeda u elitnom rangu posle 26. septembra 2009.. godine; foto: Vanja Keser

Ono što fudbalerke Mašinca nisu uspele na terenu poslednjih sedam godina, pošlo im je za rukom za "zelenim stolom" pošto je utakmica 12. kola Superlige, koja je trebalo da se igra 17. marta u Nišu, registrovana 3:0 za niški tim pošto se Spartak nije pojavio na utakmici.

Odluka da se utakmica registruje službenim rezultatom, koju je potpisao komesar za takmičenje Superlige Srbije za žene Momčilo Marić, poslata je na adrese Spartaka, Mašinca i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Kako je ekipa ŽFK Spartak odlukom komesara za takmičenje, zajedno sa novosadskom Vojvodinom i Napretkom iz Kruševca, bila 8. marta obavešten u pisanoj formi da ne može igrati sledeću utakmicu sve dok ne izvrši zaostale finansijske obaveze prema službenim licima, a kako to ŽFK Spartak nije učinio, nije imao pravo nastupa na pomenutoj utakmici - piše u odluci.

Zbog toga je, shodno članu 51. stav 2 Pravilnika o fudbalskom takmičenju, susret registrovan službenim rezultatom u korist Mašinca, navodi se u odluci.

Mašinac je trenutno na četvrtoj poziciji Superlige sa 20 bodova i šansama da obezbedi plej-of.

Podsetimo, iako je utakmica 12. kola elitnog ranga bila najavljena i na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, u Spartaku su pred meč rekli da im je "zabranjeno igranje utakmice od strane države Srbije protiv ŽFK Mašinac Trace PZP", jer im je zabranjen rad, te da će oni to ispoštovati. Sa druge strane, trener Mašinca Perica Krstić rekao je da su u Fudbalskom savezu Srbije naložili da igra meč, pa su oni bili spremni da izađu na teren.

Nedolazak Spartaka, sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije, najviše se isplatio fudbalerkama Mašinca koje su uspele da "pobede" Subotičanke posle 7 godina i trijumfa u finalu Kupa 2011. godine (4:1). Takođe, Nišlijke su uspele da prekinu i negativan niz od skoro devet godina koliko nisu uspele da pobede Spartak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: