Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Tekvondo klub Asteriks

  • Iva Petrovic

    Nišlijka najmlađi seniorski prvak Srbije u tekvondou

    Sa samo 17 godina, nakon šest titula prvaka države u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks iz Niša nova je prvakinja Srbije u kategoriji seniora do 73 kg. Nišlijka je tako postala najmlađi senior na ovom takmičenju.

    (3) detaljnije
  • teodora jovanovic, asteriks, tekvondo

    Niš ima vicešampionku Evrope u tekvondou

    Na Evropskom prvenstvu u tekvondou za kadete u Beogradu mlada takmičarka Tekvondo kluba Asterkis iz Niša Teodora Jovanović postala je vicešampionka Evrope u kategoriji do do 172 cm. Niški klub je tako, posle dve evropske zlatne medalje, doneo u grad i jedno srebro.

    detaljnije
  • tekvondo klub asteriks, prvenstvo srbije 2

    Tekvondo klub Asteriks iz Niša vicešampion Srbije

    Seriju dobrih rezultata takmičari Tekvondo kluba Asteriks nastavili su i na Prvenstvu Srbije za juniore i pionire koje je održano u Beogradu. Juniori niškog kluba osvojili su ekipno drugo mesto, zlatne medalje donele su Iva Petrović, Petra Tasić i Maša Nešić, srebrne su osvojili Milan Kostić i Matija Tončić, Matija Davidović je bio treći. U konkurenciji pionira Nevena Martinović je bila prva, a Mijat Stupljanin drugi.

    detaljnije
  • emisija 15 minuta, iva petrovic i ljiljana cvetkovic, foto jv

    Iva Petrović i Ljiljana Cvetković u "15 minuta": Želja je zlato na Olimpijskim igrama

    Početak aprila u sportskom Nišu obeležile su dve mlade sportistkinje iz dva različita sporta - Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks je zauzela prvo mesto na svetskoj rang-listi, od evropskih takmičarki u kategoriji juniorki do 63 kg, a Ljiljana Cvetković iz Streljačkog kluba Niš 1881 je sa ekipom osvojila Prvenstvo Srbije u disciplini vazdušna puška i uzela pojedinačnu bronzanu medalju. Želja im je jednaka - zlato na Olimpijskim igrama, ali i posvećenost, trud, rad i ljubav prema svom sportu, rekle su u emisiji "15 minuta".

    (1) detaljnije
  • Iva Petrović

    Mlada Nišlijka prva na svetskoj listi u tekvondou

    Posle uspeha u kadetskoj konkurenciji 16-godišnja Iva Petrović, članica Tekvondo kluba Asteriks, nastavlia je sa dobrim rezultatima i u juniorskoj konkurenciji pošto je na svetskoj rang-listi, od evropskih takmičarki u kategoriji juniorki do 63 kg, zauzela prvo mesto. Mladu Nišlijku ove godine očekuje Prvenstvo Evrope.

    (4) detaljnije
  • iva petrovic, tekvondo, foto tekvondo klub asteriks

    Mlada Nišlijka obezbedila vizu za Evropsko prvenstvo i prvo mesto na svetskoj rang-listi

    Kao i prošle godine 16-godišnja Iva Petrović iz Tekvondo kluba Asteriks je na Prezident kupu osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 63 kg, pa je drugu godinu zaredom obezbedila vizu za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore. Zahvaljujući tom rezultatu, mlada Nišlijka će od 1. marta biti prva na svetskoj rang-listi u svojoj kategoriji.

    detaljnije
  • katarina uzunovic, tk asteriks

    Nišlijka vicešampionka Balkana u tekvondou

    Porazom u finalu u kategoriji do 53 kg od Hatis Kolčak iz Turske članica Tekvondo kluba Asteriks iz Niša Katarina Uzunović osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Draču u Albaniji. Ovo je prva seniorska medalja sa Balkanskog prvenstva za ovaj niški klub.

    (1) detaljnije
  • tekvondo klub asteriks, nis, foto tk asteriks

    Dve srebrne medalje niških tekvondoistkinja u Austriji

    U konkurenciji preko 1.000 boraca na tekvondo turniru G1 u Austriji članice Tekvondo kluba Asteriks iz Niša Iva Petrović i Petra Tasić osvojile su srebrne medalje. Ovi rezultati su dobra uvertira za Svetsko prvenstvo koje ih čeka u avgustu.

    (4) detaljnije
  • received_1705859816422764 (1)

    Tekvondo Asteriks kup za vikend u ”Čairu”

    Tekvondo klub "Asteriks" iz Niša predstojećeg vikenda, 14. i 15. maja, u hali ”Čair” po šesti put će biti domaćin najmasovnijeg turnira u Evropi ”Astriks kupa”.

    detaljnije
  • IMG_20220418_155259

    Kadeti niškog Asteriksa u ekipnoj konkurenciji tekvodno šampioni Srbije

    Tekvondo klub "Asteriks" bio je domaćin Državnog prvenstva koje je u subotu održano u u hali ”Čair”, a borci tog niškog klubba osvojili su čak 21 medalju. Oni su u konkurenciji kadeta bili najuspešniji i okitili se naslovom prvaka države, dok su kod pionira u ekipnoj konkurenciji zauzeli 2. mesto.

    (2) detaljnije
  • iva petrovic

    Mlada niška tekvondistkinja druga na svetskoj rang-listi

    Osvajanjem srebne medalje na Prezident kupu u Albaniji, koje joj je donelo i plasman na Evropsko prvenstvo za takmičare do 21 godine, 15-godišnja Iva Petrović je obezbedila drugo mesto na svetskoj rang-listi u kategoriji juniorki do 63 kg.

    detaljnije
  • Kamp. tekvondo

    Niš bio domaćin tekvondo kampa za takmičare iz 9 država

    U okviru priprema za Evropsko prvenstvo za kadete i mlađe i seniore koje se održava u estonskom Talinu od 23. do 28. avgusta, tekvondo klub Asteriks iz Niša organizovao je kamp u balon sali SC ”Čair”.

    (2) detaljnije
  • Tekvondo klub Asteriks

    Tekvondisti niškog "Asteriksa" najbolji u Srbiji

    Prvenstvo Srbije u tekvondou za pionire i juniore održano je proteklog vikenda u Beogradu. Niški Asteriks nastupio je sa 32 takmičara, od kojih se njih 27 vratilo sa medaljama.

    detaljnije
  • masa nesic i iva petrovic, tekvondo klub asteriks

    Dve Nišlijke prvakinje Evrope u tekvondou

    Prvi put je Niš dobio prvakinje Starog kontinenta pošto su na Evropskom prvenstvu za kadete u tekvondou u Sarajevu članice niškog kluba Asteriks 12-godišnja Maša Nešić i 14-godišnja Iva Petrović osvojile zlatne medalje u svojim kategorijama. Dve mlade takmičarke su presrećne zbog velikog uspeha i najavljuju nove borbe za medalje.

    (4) detaljnije
  • masa i petra, tekvondo klub asteriks nis

    Dve evropske titule za dve mlade niške tekvondoistkinje

    Na osmom Evropskom klupskom prvenstvu u Zagrebu, gde je učestvalo oko 800 takmičara iz 150 klubova iz 42 države, 12-godišnja Maša Nešić i 14-godišnja Petra Tasić, članice Tekvondo kluba Asteriks iz Niša, osvojile su zlatne medalje čime su ostvarile veliki uspeh. Pored njih dve, članovi ovog kluba u Niš su doneli još četiri bronzane medalje.

    (2) detaljnije
  • tekvondo Asteriks

    Niški TK Asteriks ima devet šampiona Srbija, i pionir Ramina se pozlatio

    Dva vikenda zaredom u Beogradu su održana držana prvenstva u svim kategorijama, a devetoro tekvondoista niškog Asteriksa okitilo se zvanjem šampiona Srbije, baš kao i jedan iz Ramina. Asteriks je u konkurenciji pionira bio i ekipno prvi u Srbiji, kao i ženska ekipa najmlađih takmičarki ovog kluba.

    (3) detaljnije
  • Iva Petrović Vladan Nikodijević tekvondo Asteriks

    Niška tekvondoistkinja prva na svetskoj rang listi

    Zahvaljujući bodovima koje je prikupljala na jakim međunarodnim turnirima, Nišlijka Iva Petrović pozicionirala se kao najbolja na svetskoj rang listi, u kategoriji kadetkinja do 59 kg. U Tekvondo klubu Asteriks kažu da je ovo istorijski uspeh za Niš, kao i da njihova takmičarka sada cilja evropsku medalju.

    (5) detaljnije
  • tekvondo

    Tekvondoisti Asteriksa drugi na turniru u Sofiji: Najvredniji trofej kluba

    Tekvondoisti niškog Asteriksa na turniru iz serije G1 "Sofija open" osvojili su ekipno drugo mesto u konkurenciji kadeta. Mladi borci osvojili su četiri medalje - dva zlata i po jedno srebro i bronzu, a u klubu ovo smatraju "možda i najvrednijim trofejem" sa turnira ovog kalibra.

    (2) detaljnije
  • tekvondo Iva Petrović Mitar Maklenović

    Takmičari niškog TK Asteriks osvojili zlato i srebro u Sloveniji

    Kadetkinja Iva Petrović osvojila je zlatnu medalju na turniru Slovenia open, dok se junior Mitar Maklenović okitio srebrom, a oboje ovih tekvondoista dolaze iz niškog kluba Asteriks. Samo takmičenje okupilo je oko 900 takmičara kako iz Evrope, tako i iz Azije.

    (1) detaljnije
  • Tekvodno ilustracija

    Bugari osvojili tekvondo turnir u Nišu, po prvi put nastupili i Turci

    Preko 800 takmičara okupio je ove godine 4. po redu turnir Asteriks kup u Nišu, a sem svih zemalja iz okruženja nastupili su i tekvondoisti iz Grčke, Austrije i po prvi put iz Turske. U generalnom plasmanu najbolji je bio klub Gladiator iz Bugarske, dok je domaćin Asteriks bio drugi u borbama, a KBK Naisus u formama.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: