Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 15. 8. 2017.

| Sport

Teniser iz Niša osvojio turnir u Skoplju bez izgubljenog seta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Luka Živković teniser
Drugi međunarodni trofej za Stefanovića u ovoj sezoni; foto: Teniska akademija Živković

Opravdavši ulogu prvog nosioca, Nišlija Luka Stefanović osvojio je teniski turnir Neotel open u Skoplju, bez izgubljenog seta. On je u finalu pobedio domaćeg predstavnika Đorđija Jankulovskog sa 6:1, 7:6(6) i tako po drugi put ove godine osvojio međunarodni šampionski pehar.

U prvom kolu 15-godišnji Nišlija bio je slobodan, dok je u narednom imao “nešto jači trening” - svom protivniku Strestianu Stamatiju iz Moldavije nije dozvolio da osvoji nijedan gem. Ni 3. krug takmičenja nije bio mnogo teži za Stefanovića, koji je tada prepustio jedan gem domaćem predstavniku.

U nastavku takmičenja imao je protivnike koji su mu bili malo više dorasli, ali očigledno nedovoljno. Tako je u četvrtfinalu pobedio Rumuna Georga Klaudija Šinteja sa 6:4, 6:3, dok je u borbi za finale eliminisao 3. nosioca Vedrana Radonjanina sa 6:3, 6:1.

Nakon dve evropske vicešampionske titule i jedne šampionske, stigla je još jedna šampionska sa scene Tennise Europe u ovoj godini. Odlična godina za mene, u ritmu sam dobrih partija i nadam se da će biti još dobrih rezultata - rekao je Stefanović.

Nišlija se neće zadržati na ovim turnirima, pa u Teniskoj akademiji Živković, čiji je član, kažu da ga u narednom periodu očekuje nastup na brojnim turnirima, čime će pokušati da sebi otvori put ka samom vrhu evropske rang liste juniora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: