Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 2. 5. 2022.

| Sport

Teniseri TAŽ-a vicešampioni međunarodnog juniorskog turnira održanog u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Tenis-akademija-Živković---TAŽ.jpg
Novi uspesi mladih niških tenisera; foto: TAŽ

Na teniskom turniru Niš open 2022 za juniore i juniorke do 18 godina iz ITF kategorije, koji je na terenima Teniske akademije Živković održan prošle nedelje, igrač te akademije Stefan Skobelev ostvario je još jedan dobar rezultat i zauzeo drugo mesto, dok je vicešampionka u ženskoj konkurenciji Nišlijka Anja Stanković.

Skobelev je na turnir došao kao 424. junior sveta i ostvario pet pobeda nad mladim teniserima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Stefan Skobelev Skobelev zabeležio još jedan dobar rezultat; foto: Zvanična Instargram stranica Teniske akademije ŽivkovićU finalu je od 18-godišnjaka iz Niša bio bolji srpski teniser Marko Maksimović, koji je slavio rezultatom 2:0 (6:3; 6:1).

16-godišnja Anja Stanković, koja je na početku turnira bila 1.147 na ITF listi, na putu do finala pobedila je u pet mečeva i to igračice iz Slovačke, Nemačke, Bugarske i Srbije.

U meču za titulu poražena je od srpske teniserke Anđele Lazarević sa 2:1 (3:6; 7:6; 6:1), a već od danas nastupa na turniru u Makedoniji.

Anja Stanković Anja ostvarila 5 pobeda na turniru; foto: Zvanična Instargram stranica Teniske akademije ŽivkovićU konkurenciji muških dublova titula je pripala srpsko-švajcarskom dublu koji čine Marko Maksimović i Nikola Đošić, dok su u kategoriji ženskih parova najbolje bile Srpkinje Valentina Suvirdjonkova i Darja Suvirdjonkova.

Turnir je održan od 23. aprila do 1. maja, a učestvovalo je oko 200 tenisera i teniserki iz različitih zemalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: