Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 2. 5. 2018.

| Sport

Teniseri iz Srbije, Hrvatske, Rusije i Češke najbolji u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
tenis teniserka
Hrvatsko-mađarsko finale u ženskom singlu; foto: Vanja Keser

Juniorski ITF turnir održan u Nišu okupio je preko 100 tenisera i teniserki do 18 godina iz svih krajeva Evrope, ali i Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Japana. Neizvesne borbe viđene su na terenima akademije Živković, a pobednici su iz Srbije, Hrvatske, Rusije i Češke.

Da je ovo najbrojniji turnir u organizaciji Teniske akademije Živković, istakao je predsednik kluba i direktor turnira Nikola Živković, kao i da su pehari otišli u prave ruke.

Jak i najbrojniji turnir do sada na našim terenima. Puno neizvesnih mečeva, mislim da su titule otišle u ruke upravo onih koji su pružili svoj maksimum. Čestitam svima na uspešnom turniru – ispričao je Živković.

Bikola Živković teniser Životić Titulu u muškom singlu osvojio Srbin; foto: Vanja KeserJedini domaći teniser koji se izborio za pehar bio je Goran Životić, koji je finalu savladao Rusa Danila Spasiba (7:6, 6:4). Ono što mu je izmaklo u pojedinačnoj konkurenciji, Rusu je pošlo za rukom u dublu, gde je sa sunarodnikom Pavelom Verbinom prilično lako pobedio američko-crnogorsku kombinaciju Maksima Bogdanovicha i Stefana Dragovića.

Što se tiče teniserki, pehar nije otišao daleko, s obzirom na to da ga je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila Hrvatica Laura Mašić, pobedivši u finalu Luca Janosi. Mađarica je nakon lošeg prvog seta, u kome je osvojila svega jedan gem, u drugom delu bila na korak od povratka, s obzirom na to da je odvela meč u taj-brejk, ali je u njemu Hrvatica ipak bila pribranija.

U ženskom dublu, pehar su odnele Čehinje Marketa Panackova i Natalie Slezakova, koje su u finalu savladale ruski par Viktoriju Borodulinu i Anastasiju Rakitu sa 6:4, 6:4.

Teniseri Vodile se neizvesne borbe na niškim terenima; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: