Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 31. 1. 2012.

| Sport

Teniseri stižu 5. februara u Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dejvis kup, novitalas.com
Teniseri bez Đokovića u Nišu; foto: novitalas.com

Dejvis kup selekcije Srbije i Švedske od 5. februara pripremaće se u Nišu za mečeve prvog kola Svetske grupe. Montiranje u hali Čair biće od 2. do 5. februara.

Pripreme za mečeve Dejvis kupa su u toku, a poznato je da će teniseri Srbije i Švedske stići u nedelju, 5. februara u Niš iz Beograda. Sutradan će biti održani i prvi treninzi, a do tada bi trebalo hala Čair da bude spremna za teniski događaj.

- Oprema za halu već stiže. U četvrtak, 2. februara će početi montaža i trajaće do nedelje, 5. februara kada i stižu teniseri - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Kako je ranije najavljivano, u Čairu će biti 4.000 mesta.

- Biće malih izmena u hali. Montiraće se gledalište na terenu. Malo će drugačiji biti pres-centar, ali neće biti velikih promena - dodao je Ignjatović.

Mečevi između Srbije i Švedske biće odigrani u hali Čair od 10. do 12. februara. U petak i nedelju biće odigrana dva meča singla, a prvi će početi u 14h. U subotu, 11. februara biće odigran meč dubla od 14h.

Žreb za susrete biće održan u četvrtak, 9. februara i to najverovatnije u Gradskoj kući, kako je rekao Ignjatović.

Karte za Dejvis kup nisu zvanično puštene u prodaju, a povodom toga je danas izdao saopštenje i gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Pobednik ovog duela igraće u četvrtfinalu Svetske grupe koje je na programu aprila ove godine.

Naša reprezentacija bez Novaka u Nišu

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je rekao da je zajednička odluka svih u Dejvis kup timu da najbolji teniser sveta Novak Đoković ne igra protiv Švedske da bi se odmorio za nastavak izuzetno teške sezone, prenosi B92.

novak foto: ontennis.com

- Dogovor je da Novak odmori jer je naš zajednički cilj da ove godine odbrani poziciju broj 1 i da u Londonu osvoji olimpijsko zlato za Srbiju. Moram da kažem da je meni kao selektoru mnogo veći problem da ga odgovorim da ne igra jer je to najbolje za njega, a samim tim i za nas - rekao je Obradović za B92.

Kako je ranije bilo najavljeno, u Nišu će igrati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović.

Ni Šveđani neće igrati u najjačem sastavu jer njihov najbolji teniser Robin Soderling neće nastupiti u Nišu. Za Švedsku neće igrati ni Ervin Elesković (491), pa će glavna zvezda biti Mihael Rideršted (346. na ATP listi). U kombinaciji za sastav su još Patrik Rosenholm (422), Karl Bergman (500), Patrik Bridolf (543), Pablo Figuerou (885) i Filip Prpić (1.426). Za dubl mečeve pripremaju se Robin Lindšted (10. na dubl listi), Andreas Siljestrom (69) i Johan Brunstrom (101).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: