Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:12, 18. 9. 2022.

| Sport

Teniska Akademija Živković iz Niša šampion Srbije

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
TAŽ
TAŽ je do titule šampiona Srbije došao u ukupnom skoru 3:1; foto: TAŽ

U Nišu se tokom vikenda igrala završinica Ekipnog prvenstva Srbije, a titulu šampiona Srbije konkurenciji do 14 godina ponela je ekipa Teniske akademije Živković, u čijem su sastavu tokom završnice bili Uroš Živković, Vanja Nikolić i Filip Đokić.

Pored niške akademije, u završnici su učestvovale i ekipe Set Net, Crvena zveza i Spartak, a igralo se po formatu tri singla i jedan dubl.

TAŽ je do titule šampiona Srbije došao u ukupnom skoru 3:1.

Teniseri TAŽ-a su u polufinalu bili bolji od beogradske ekipe Set net, a u drugom polufinalu je Crvena zvezda bila bolja od subotičkog Spartaka, dok su niški teniseri finale protiv Zvezde otvorili pobedom u dublu.

Par niške akademije Uroš Živković/Vanja Nikolić je rezultatom 2:0 bio ubedljiv protiv para Crvene zvezde Marko Šavija/Stefan Nikolić, a drugi poen Teniskoj akademiji Živković doneo je u singlu Filip Đokić pobedivši Dejana Livadu sa 2:0.

Nedostižnih 3:0 za TAŽ doneo je Uroš Živković pobedom sa 2:0 nad Stefanom Nikolić, dok je u poslednjem meču u singlu Zvezda osvojila jedan poen u finalu.

Odličan rezultat za našu ekipu, istorijski, do sada smo do najviših nacionalnih šampionskih titula u različitim kategorijama stizali samo kod teniserki, kod tenisera je najviši domet bio vicešampionski ali evo, sada stiže i titula šampiona Srbije za ovu generaciju. Sjajna partija, timsko zalaganje svih tenisera, počev od regionalnih kvalifikacija pa do same završnice. Ova titula koja stiže posle priznanja da je naša školica tenisa najbolja je samo potvrda da smo dobro radili u prethodnom periodu. Sada čekamo i finale kod teniserki u istoj kategoriji do 14 godina, lepa vest je i da su naše teniserke u polufinalu bile bolje od teniserki Crvene zvezde - rekao je kapiten Nikola Živković.

Teniserke TAŽ-a, uzrasta do 14 godina, se u ponedeljak od 10 sati sastaju u finalu sa beogradskom ekipom Topaco.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: