Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 29. 10. 2018.

| Sport

Teniska akademija Živković postala ekipni vicešampion Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Teniska akademija Živković
Pobedili Dinamo, ali izgubili od Crvene zvezde; foto: Teniska akademija Živković

Završnica Ekipnog prvenstva Srbije u najjačoj, muškoj seniorskog konkurenciji, igrala se u Nišu, a prednost domaćeg terena iskoristila je Teniska akademija Živković i stigla do finala. Tamo je izgubila od Crvene zvezde, pošto je dobila oba dubla, ali je poražena u 3 od 4 meča u singlu.

Učešće na finalnom turniru, sem finalista, izborili su i Dinamo iz Pančeva i Gazela, još jedan klub iz prestonice. Teniska akademija Živković u polufinalu savladala je Dinamo, a crveno-beli gradskog rivala.

U finalu je jedini u poen u singlu za niški tim doneo Lazar Radenković, koji je napravio veliki preokret, pošto je prvi set izgubio od Alekse Bućana sa maksimalnih 6:0, a onda naredna dva dobio bez izgubljenog gema.

Ipak, sa još dva trijumfa u poslednja dva singl meča crveno-beli su već obezbedili titulu šampiona države, pa dubl nije imao rezultatski značaj. I pored toga, prvotimci Teniske akademije Živković borili su se tokom njih i oba meča nakon 3 seta rešili u svoju korist.

Vicešampionsku ekipu činili su: Aleksandar Đorđević, Stefan Milenković, Aleksa Ćirić, Luka Stefanović, Veljko Blagojević, Lazar Radenković, Veljko Pejčić i Lazar Danić, dok su treneri bili Dejan Marinković i Nikola Živković.

Uspešni su ovog vikenda bili i mlađi teniseri i teniserke niške akademije. Najteži zadatak imala je Lola Radivojević, koja je nastupala na turniru iz serije Tenis Europe, održanom na Kanarskim ostrvima. Reprezentativka Srbije nastupala je u dublu u konkurenciji teniserki do 14 godina i osvojila je treće mesto.

Na istoj poziciji završio je i Uroš Živković, samo na Otvorenom prvenstvu Niša do 10 godina, a Nađa Mladenović postala je šampion na istom turniru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: