Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Teniska akademija Živković

  • Anastasija cvetkovic i nikola jovic

    Teniserka i teniser iz Niša šampioni turnira u Keniji

    Juniorski ITF turnir u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, protekao je u znaku takmičara Teniske akademije Živković iz Niša - Anastasija Cvetković je osvojila titulu u singlu i treće mesto u dublu, dok je Nikola Jović bio najbolji u singlu u muškoj konkurenciji. Mladi Nišlija je sada među prvih 100 tenisera jer se nalazi na 88. mestu.

    detaljnije
  • Uroš Živković

    Teniser iz Niša u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu

    U timu Srbije, koji ovog vikenda igra na Evropskom prvenstvu za tenisere do 16 godina, biće i 15-godišnji Nišlija Uroš Živković, član Teniske akademije Živković. Učenik Gimnazije "9. maj" biće u ekipi sa dvojicom Beograđana Lukom Ćeramilcem i Maksimom Despotovićem, kao i Subotičaninom Ladislavom Demeterom.

    (1) detaljnije
  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • Nikola Jović

    Niški teniser igrao osam finala na četiri turnira u Gani

    Nesvakidašnji uspeh ostvario je Nišlija Nikola Jović, takmičar Teniske akademije Živković, pošto je tokom četiri nedelje u glavnom gradu Gane odigrao četiri turnira i na sva četiri igrao finala i u singlu i u dublu. Jović je osvojio po dve titule u singlu i dublu, a kaže da je zadovoljan svojim izdanjem u Africi.

    (3) detaljnije
  • Ekipa TAŽ do 14 godina

    Uspešna nedelja za mlade tenisere iz Niša

    Jedno drugo i dva treća mesta na ekipnim prvenstvima Srbije za tenisere do 14, odnosno do 18 godina, osvojili su takmičari Teniske akademije Živković iz NIša. Juniori i juniorke TAŽ-a bili su treći na svojim terenima, a mlade teniserke do 14 godina druge na završnici u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • Anja Stanković

    Uspešan početak godina za mlade niške teniserke

    Na međunarodnom ITF turniru za teniserke do 18 godina u Beogradu takmičarka Teniske akademije Živković iz Niša Anja Stanković osvojila je titulu. Na Prvenstvu Srbije za teniserke do 14 godina mlada nada TAŽ-a Nađa Mladenović je stigla do trećeg mesta.

    detaljnije
  • TAŽ

    Teniska Akademija Živković iz Niša šampion Srbije

    U Nišu se tokom vikenda igrala završinica Ekipnog prvenstva Srbije, a titulu šampiona Srbije konkurenciji do 14 godina ponela je ekipa Teniske akademije Živković, u čijem su sastavu tokom završnice bili Uroš Živković, Vanja Nikolić i Filip Đokić.

    (1) detaljnije
  • taž

    Titula u dublu i vicešampionsko mesto u singlu u Keniji za niškog tenisera

    Na turniru iz serije Tennis Europe, na terenima u Najrobiju takmičar Teniske akademije Živković Nikola Jović je na drugom ITF turniru u nizu tokom afričke turneje stigao do novih medalja. Dok se on borio u Africi, na terenima TAŽ-a od 27. juna do 3. jula igrao se međunarodni turnir "Niš open" za juniore i juniorke do 16 godina.

    detaljnije
  • TAŽ

    Međunarodni teniski turnir za juniore u Nišu

    Na terenima niške Teniske akademije Živković od 27. juna do 3. jula igraće se međunarodni turnir “Niš open 2022” za juniore i juniorke do 16 godina. Organizatori najavljuju učešće oko 100 mladih tenisera, među kojima će biti i niški.

    detaljnije
  • Danica Marjanović (TAŽ) i Iva Stojančić (TAŽ) jun 2022

    Teniserka iz Niša najbolja u regionu

    Na Prvenstvu Teniskog saveza istočne Srbije u Nišu, u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina, titulu šampionke regiona je ponela Iva Stojančić iz Teniske akademije "Živković" iz Niša. Iva je u finalu bila bolja od klupske drugarice Danice Marjanović i meč završila sa 2:0.

    (2) detaljnije
  • Anastasija Cvetković (TAŽ) sa titulama, jun 2022.

    Uspešan vikend mladih tenisera iz Niša

    Titule u singlu i dublu na međunarodnom turniru u Bitoli u konkurenciji igrača do 14 godina osvojila je teniserka Teniske akademije Živković Anastasija Cvetković. Njen kolega iz kluba Uroš Živković osvojio je drugo mesto u dublu, dok je Nikola Jović osvojio titulu šampiona Srbije u dublu za teniser do 16 godina. Uspeh je postigao i Stefan Skobelev i to na turniru u Ulcinju.

    detaljnije
  • Marko Dragović (plava majca) i Anastasija Cvetković (crna majca) sa peharima; foto: TAŽ

    Tri titule prvaka države mladih tenisera iz Niša

    Na Letnjom prvenstvu Srbije za tenisere i teniserke do 14 godina, koje je održano na Zlatiboru, takmičari Teniske akademije Živković osvojili su tri prva mesta i jedno drugo. Anastasija Cvetković je osvojila duplu krunu slavljem u singlu i dublu, dok je Marko Dragović bio prvi u singlu, ali je u dublu osvojio zvanje vicešampiona.

    (1) detaljnije
  • tenis ilustracija

    Humanitarni teniski turnir u Nišu, sav novac za NURDOR

    Na terenima Teniske akademije Živković će za vikend, 11. i 12. juna, biti održan turnir "Naissus open". Novac prikupljen od kotizacije i sponzora biće usmeren organizaciji NURDOR.

    detaljnije
  • Tenis-akademija-Živković---TAŽ.jpg

    Teniseri TAŽ-a vicešampioni međunarodnog juniorskog turnira održanog u Nišu

    Na teniskom turniru "Niš open 2022" za juniore i juniorke do 18 godina iz ITF kategorije, koji je na terenima Teniske akademije Živković održan prošle nedelje, igrač te akademije Stefan Skobelev ostvario je još jedan dobar rezultat i zauzeo drugo mesto, dok je vicešampionka u ženskoj konkurenciji Nišlijka Anja Stanković.

    detaljnije
  • Tenis, TAŽ

    Niška teniserka sa 16 godina postala seniorska šampionka Srbije

    U Beogradu je protekle nedelje održano Prvenstvo Srbije za teniserke, a članica niškog "TAŽ-a" Emilija Zdravković bila je najbolja i ponela titulu najbolje teniserke Srbije.

    (2) detaljnije
  • teniseri

    Dominacija TAŽ-a na regionalnim prvenstvima, dva zlata za niške tenisere

    U seniorskim finalima na Prvenstvu regiona u tenisu našlo se četvoro takmičara niške Teniske akademije Živković, a prvo mesto osvojili su Emilija Zdravković u ženskoj konkurenciji i Mateja Milošević u muškoj.

    (4) detaljnije
  • Nikola Jović, TAŽ

    Niški teniser Nikola Jović na juniorskom završnom mastersu u Monte Karlu

    Nakon dobrih nastupa na turnirima iz serije ”Tennis Europe” niški teniser Nikola Jovića će se od 13. do 15. oktobra takmičiti na završnom masters turniru u Monte Karlu za igrače do 16. godina. On će biti i jedini predstavnik Srbije na turniru, a očekuje da bude na svom nivou i da pokuša da se domogne same završnice.

    (2) detaljnije
  • Tenis TAŽ

    Mladi niški teniseri nastavili sa titulama i medaljama

    U Zaječaru i Knjaževcu prošlog vikenda odigrani su masters turniri Teniskog saveza istočne Srbije, a najuspešniji su bili teniseri i teniserke niškog TAŽ-a, koji su osvojili dva prva, tri druga i dva treća mesta.

    (1) detaljnije
  • tenis ilustracija

    Dve nedelje tenisa na terenima TAŽ-a u Nišu

    Od danas do 10. oktobra na terenima TAŽ-a u Nišu igraće se novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji UTR PRO Tenis. Odmah po završetku muškog dela turnira, naredne nedelje na terenima će se za isti nagradni fond od 250.000 dolara boriti i teniserke.

    detaljnije
  • pobednik

    Teniser TAŽ-a osvojio revijalni turnir u Nišu, nagrada za 1. mesto reket Novaka Đokovića

    Revijalni teniski turnir za dečake do 14 godina, ali sa vrednom nagradom, održao se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu, a pobednik "TAŽ Open - Naissus 2021" je Aleksandar Žikić koji je kao trofej dobio potpisan reket Novaka Đokovića.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: