Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Teniska akademija Živković

  • Anastasija cvetkovic i nikola jovic

    Teniserka i teniser iz Niša šampioni turnira u Keniji

    Juniorski ITF turnir u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, protekao je u znaku takmičara Teniske akademije Živković iz Niša - Anastasija Cvetković je osvojila titulu u singlu i treće mesto u dublu, dok je Nikola Jović bio najbolji u singlu u muškoj konkurenciji. Mladi Nišlija je sada među prvih 100 tenisera jer se nalazi na 88. mestu.

    detaljnije
  • Uroš Živković

    Teniser iz Niša u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu

    U timu Srbije, koji ovog vikenda igra na Evropskom prvenstvu za tenisere do 16 godina, biće i 15-godišnji Nišlija Uroš Živković, član Teniske akademije Živković. Učenik Gimnazije "9. maj" biće u ekipi sa dvojicom Beograđana Lukom Ćeramilcem i Maksimom Despotovićem, kao i Subotičaninom Ladislavom Demeterom.

    (1) detaljnije
  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • Nikola Jović

    Niški teniser igrao osam finala na četiri turnira u Gani

    Nesvakidašnji uspeh ostvario je Nišlija Nikola Jović, takmičar Teniske akademije Živković, pošto je tokom četiri nedelje u glavnom gradu Gane odigrao četiri turnira i na sva četiri igrao finala i u singlu i u dublu. Jović je osvojio po dve titule u singlu i dublu, a kaže da je zadovoljan svojim izdanjem u Africi.

    (3) detaljnije
  • Ekipa TAŽ do 14 godina

    Uspešna nedelja za mlade tenisere iz Niša

    Jedno drugo i dva treća mesta na ekipnim prvenstvima Srbije za tenisere do 14, odnosno do 18 godina, osvojili su takmičari Teniske akademije Živković iz NIša. Juniori i juniorke TAŽ-a bili su treći na svojim terenima, a mlade teniserke do 14 godina druge na završnici u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • Anja Stanković

    Uspešan početak godina za mlade niške teniserke

    Na međunarodnom ITF turniru za teniserke do 18 godina u Beogradu takmičarka Teniske akademije Živković iz Niša Anja Stanković osvojila je titulu. Na Prvenstvu Srbije za teniserke do 14 godina mlada nada TAŽ-a Nađa Mladenović je stigla do trećeg mesta.

    detaljnije
  • TAŽ

    Teniska Akademija Živković iz Niša šampion Srbije

    U Nišu se tokom vikenda igrala završinica Ekipnog prvenstva Srbije, a titulu šampiona Srbije konkurenciji do 14 godina ponela je ekipa Teniske akademije Živković, u čijem su sastavu tokom završnice bili Uroš Živković, Vanja Nikolić i Filip Đokić.

    (1) detaljnije
  • taž

    Titula u dublu i vicešampionsko mesto u singlu u Keniji za niškog tenisera

    Na turniru iz serije Tennis Europe, na terenima u Najrobiju takmičar Teniske akademije Živković Nikola Jović je na drugom ITF turniru u nizu tokom afričke turneje stigao do novih medalja. Dok se on borio u Africi, na terenima TAŽ-a od 27. juna do 3. jula igrao se međunarodni turnir "Niš open" za juniore i juniorke do 16 godina.

    detaljnije
  • TAŽ

    Međunarodni teniski turnir za juniore u Nišu

    Na terenima niške Teniske akademije Živković od 27. juna do 3. jula igraće se međunarodni turnir “Niš open 2022” za juniore i juniorke do 16 godina. Organizatori najavljuju učešće oko 100 mladih tenisera, među kojima će biti i niški.

    detaljnije
  • Danica Marjanović (TAŽ) i Iva Stojančić (TAŽ) jun 2022

    Teniserka iz Niša najbolja u regionu

    Na Prvenstvu Teniskog saveza istočne Srbije u Nišu, u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina, titulu šampionke regiona je ponela Iva Stojančić iz Teniske akademije "Živković" iz Niša. Iva je u finalu bila bolja od klupske drugarice Danice Marjanović i meč završila sa 2:0.

    (2) detaljnije
  • Anastasija Cvetković (TAŽ) sa titulama, jun 2022.

    Uspešan vikend mladih tenisera iz Niša

    Titule u singlu i dublu na međunarodnom turniru u Bitoli u konkurenciji igrača do 14 godina osvojila je teniserka Teniske akademije Živković Anastasija Cvetković. Njen kolega iz kluba Uroš Živković osvojio je drugo mesto u dublu, dok je Nikola Jović osvojio titulu šampiona Srbije u dublu za teniser do 16 godina. Uspeh je postigao i Stefan Skobelev i to na turniru u Ulcinju.

    detaljnije
  • Marko Dragović (plava majca) i Anastasija Cvetković (crna majca) sa peharima; foto: TAŽ

    Tri titule prvaka države mladih tenisera iz Niša

    Na Letnjom prvenstvu Srbije za tenisere i teniserke do 14 godina, koje je održano na Zlatiboru, takmičari Teniske akademije Živković osvojili su tri prva mesta i jedno drugo. Anastasija Cvetković je osvojila duplu krunu slavljem u singlu i dublu, dok je Marko Dragović bio prvi u singlu, ali je u dublu osvojio zvanje vicešampiona.

    (1) detaljnije
  • tenis ilustracija

    Humanitarni teniski turnir u Nišu, sav novac za NURDOR

    Na terenima Teniske akademije Živković će za vikend, 11. i 12. juna, biti održan turnir "Naissus open". Novac prikupljen od kotizacije i sponzora biće usmeren organizaciji NURDOR.

    detaljnije
  • Tenis-akademija-Živković---TAŽ.jpg

    Teniseri TAŽ-a vicešampioni međunarodnog juniorskog turnira održanog u Nišu

    Na teniskom turniru "Niš open 2022" za juniore i juniorke do 18 godina iz ITF kategorije, koji je na terenima Teniske akademije Živković održan prošle nedelje, igrač te akademije Stefan Skobelev ostvario je još jedan dobar rezultat i zauzeo drugo mesto, dok je vicešampionka u ženskoj konkurenciji Nišlijka Anja Stanković.

    detaljnije
  • Tenis, TAŽ

    Niška teniserka sa 16 godina postala seniorska šampionka Srbije

    U Beogradu je protekle nedelje održano Prvenstvo Srbije za teniserke, a članica niškog "TAŽ-a" Emilija Zdravković bila je najbolja i ponela titulu najbolje teniserke Srbije.

    (2) detaljnije
  • teniseri

    Dominacija TAŽ-a na regionalnim prvenstvima, dva zlata za niške tenisere

    U seniorskim finalima na Prvenstvu regiona u tenisu našlo se četvoro takmičara niške Teniske akademije Živković, a prvo mesto osvojili su Emilija Zdravković u ženskoj konkurenciji i Mateja Milošević u muškoj.

    (4) detaljnije
  • Nikola Jović, TAŽ

    Niški teniser Nikola Jović na juniorskom završnom mastersu u Monte Karlu

    Nakon dobrih nastupa na turnirima iz serije ”Tennis Europe” niški teniser Nikola Jovića će se od 13. do 15. oktobra takmičiti na završnom masters turniru u Monte Karlu za igrače do 16. godina. On će biti i jedini predstavnik Srbije na turniru, a očekuje da bude na svom nivou i da pokuša da se domogne same završnice.

    (2) detaljnije
  • Tenis TAŽ

    Mladi niški teniseri nastavili sa titulama i medaljama

    U Zaječaru i Knjaževcu prošlog vikenda odigrani su masters turniri Teniskog saveza istočne Srbije, a najuspešniji su bili teniseri i teniserke niškog TAŽ-a, koji su osvojili dva prva, tri druga i dva treća mesta.

    (1) detaljnije
  • tenis ilustracija

    Dve nedelje tenisa na terenima TAŽ-a u Nišu

    Od danas do 10. oktobra na terenima TAŽ-a u Nišu igraće se novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji UTR PRO Tenis. Odmah po završetku muškog dela turnira, naredne nedelje na terenima će se za isti nagradni fond od 250.000 dolara boriti i teniserke.

    detaljnije
  • pobednik

    Teniser TAŽ-a osvojio revijalni turnir u Nišu, nagrada za 1. mesto reket Novaka Đokovića

    Revijalni teniski turnir za dečake do 14 godina, ali sa vrednom nagradom, održao se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu, a pobednik "TAŽ Open - Naissus 2021" je Aleksandar Žikić koji je kao trofej dobio potpisan reket Novaka Đokovića.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: