Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 4. 2. 2017.

| Sport

Teniska reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Dejvis kupa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zimonjić i Troicki
Igrali u prvobitno planiranom sastavu; Foto: Vanja Keser

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa, a konačni poen doneli su Viktor Troicki i Nenad Zimonjić u prilično punoj hali “Čair”. Oni su savladali rusku kombinaciju Kuznjecov i Kravčuk za nešto više od 3 sata igre sa 3:1 po setovima 6:3, 7:6, 6:7, 6:4.

Iako su bile pominjane izmene u sastavu, s obzirom na to da je to dozvoljeno selektorima do sat vremena pre početka meča, to se nije desilo pa su, kako je i bilo planirano, za Srbiju igrali Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a za Rusiju Andrej Kuzenjecov i Konstantin Kravčuk. Reprezentacija Srbije Srpska teniska reprezentacija u četvrtfinalu; Foto: Vanja Keser

Počelo je relativno lako osvojenim brejkom za Srbe, nešto teže je išlo na njihov servis, ali su usledila 2 gema u kojima Troicki i Zimonjić nisu uspeli da osvoje nijedan poen. Lepi potezi u režiji nekadašnjeg svetskog prvaka u dublu sprečili su novi gubitak servisa i probudili malo uspavani “Čair”, posle čega domaći nisu prepustili protivnicima nijedan gem.

U istom ritmu su i nastavili i došli do 3:0, ali onda su Rusi ipak uspeli da izjednače. Smenjivale su se greške i odlične reakcije oba tima, pa se 6. gem odužio, a Rusi ipak uspeli da ga osvoje.

Na goste je dodatno uticalo i to što su srpski teniseri 2 puta u toku gema pogodili liniju na neverovatan način, a sistem elektronske provere pokazao je da su milimetri bili u pitanju. Ipak, set je ušao u taj-brejk u kome su domaći teniseri vezali nekoliko lepih poteza i bez većih problema došli do 2:0.

Publika Puna hala "Čair"; Foto: Vanja KeserIz nadmudrivanja na mreži, kakvo pružaju samo dubl mečevi, Zimonjić i Troicki su uglavnom izlazili kao pobednici, što im je davalo psihološku stabilnost, ali su timovi bili izjednačeni do 4:4. Tada je došlo do razmene brejkova, zbog čega je publika u “Čairu” postajala sve glasnija, a set je ušao u novi taj-brejk. Razgoropadili su se Rusi i kao u inat navijačima odigrali nekoliko odličnih poena za 4:1, a prednost su održali do kraja i smanjili zaostatak na 2:1.  

U 4. setu Rusi su zaigrali vrlo sigurno, ali im to rezultatski nije mnogo značilo, pa je meč i posle više od 3 sata igre ostao neizvestan. Sve je išlo ka tome da je neminovan novi taj-brejk, ali Srbima polazi za rukom da oduzmu servis gostima i tako donesu pobednički bod svom timu.

Za plasman u polufinale oni će igrati sa pobednikom krajnje neizvesnog okršaja između Hrvatske i Španije, koji se trenutno igra u Osjeku. Tamo je 1:1 u pobedama, a za bod u dublu bore se Draganja i Mektić protiv Marka i Feliciana Lopeza. Imali su i set lopte, ali domaći su se uz pomoć publike rezultatski vratili, a onda i poveli sa 6:5 bez izgubljenog poena.

Teniseri Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    06:07 // 5. 2. 2017.

    Moglo je i bolje

  • pera mitić

    21:35 // 4. 2. 2017.

    opet ću mirno spavati noćas, pogotovo što je naš dragi gradonačelnik bio u publici i prikazan bar 50 puta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: