Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 27. 4. 2023.

| Sport

Teniski teren u Kuršumlijskoj Banji dobio naziv po Viktoru Troickom, u planu 22 ITF turnira

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
itf tenis 2
Prvi turnir već dobio pobednicu; foto: JV

Centralni teniski teren kompleksa u Kuršumlijskoj Banji dobio je naziv po nekadašnjem srpskom teniseru i sadašnjem selektoru reprezentacije Srbije Viktoru Troickom. Tereni su deo nedavno otvorenog hotela u Banji, koji posluje u sastavu Planinke, a prvi u nizu od 22 profesionalna ITF turnira dobio je pobednicu - Leone Kung iz Švajcarske.

Mečevi se igraju na sedam novoizgrađenih terena kluba T-Line, od kojih je glavni dobio naziv “Viktor Troicki”. Selektor je za RTS rekao da je to prilika za domaće i strane tenisere da se pripreme za profesionalnu listu.

Prelepa je priroda, prelep je hotel, tereni su izvanredni i izuzetna je prilika za naše domaće tenisere, ali i tenisere širom sveta, da se pokažu i plasiraju na profesionalnu listu - navodi Troicki.

itf tenis 1 Učestvovaće oko 1.700 profesionalnih teniserki i tenisera; foto: JVNa 22 ITF turnira učestvovaće oko 1.700 profesionalnih teniserki i tenisera iz 20 zemalja, kažu iz Kuršumlijske Banje.

U prvih nedelju dana, koliko je prvi turnir trajao, takmičilo se 20 teniserki sa pet kontinenata i trijumfovala je Leone Kung iz Švajcarske, koja je u finalu savladala Laviniju Tanasije iz Rumunije, rezultatom 2:0 (7:6; 6:1)

Prema podacima sa zvaničnog sajta ITF-a, među teniserkama koje su učestvovale na prvom turniru, na ITF listi najbolje je rangirana Ruskinja Ksenija Laskutova (59.), a na WTA listi domaća teniserka Tamara Čurović, koja je na 496. poziciji.

Direktorka turnira je Zorica Jevtić, koja je za RTS rekla da je će učesnici moći da na turnirima u Kuršumlijskoj Banji osvoje značajnih 300 bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: