Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 21. 2. 2022.

| Sport

Teodorović od leta ponovo na klupi niškog Železničara, želi da vrati moćnu ekipu i klub

Autor:S. N.Izvor:Južne vesti
teodorovic i milosavljevic
Milosavljević i Teodorović potpisali četvorogodišnji ugovor; foto: RK Železničar

Dok je ova sezona uveliko u toku, Rukometni klub Železničar iz Niša predstavio je planove za narednu. Trener koji je dve sezone vodio niški tim Đorđe Teodorović, posle samo sezone u kragujevačkom Radničkom, od leta će biti ponovo na klupi "Želje". Njegovoj promociji prisustvovao i proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić, direktor muške rukometne reprezentacije Srbije.

teodorovic, milosavljevic, bokic i nikolic Povratak u voljeni Niš; foto: RK Železničar

Od naredne sezone, za koju pripreme kreću za nekoliko meseci, pa do leta 2026. godine rukometaše Železničara predvodiće Đorđe Teodorović, trener koji je prethodne dve sezone bio na klupi niškog tima. Ugovor sa njim u Domu rukometa potpisao je predsednik "Želje" Slobodan Cobi Milosavljević.

To što smo sada ovde, u ovim prostorijama, dokaz je da se, kao klub, vraćamo normalnom životu. Jesenas smo bili tihi, trpeli dok je bilo teško, ali povukli smo jedan avangardni potez za srpski rukomet. Imamo ozbiljan, četvorogodišnji plan i program ispred sebe, novčanu pomoć koju smo dobili od države i grada koristimo pre svega za struku, jer to je baza, odakle ćemo krenuti u takmičarsku renesansu. Ovo je prvi, siguran sam pravi potez. Đorđe je u svakom smislu „naš“. I ovde u Nišu, a i kao selektor juniorske reprezentacije Srbije - rekao je Milosavljević.

Aktuelni trener Radničkog iz Kragujevca, ekipe koja je trenutno na drugom mestu plej-ofa ARKUS lige, vraća se u klub koji će naredne sezone igrati Super B ligu.

Nije to Super B liga, to je Železničar! Evo, samo da neko pogleda ovu sliku danas. Koliko trofeja u ovoj kancelariji, kakva istorija jednog kluba! I koliko vas, predstavnika medija je došlo na ovu promociju, što pokazuje šta „Želja“ znači niškoj javnosti. To je bilo presudno u mojoj odluci. Ja moram još jednom da podvučem, meni je u Kragujevcu prelepo, zajedno radimo ozbiljan posao, to se vidi i na tabeli, ali mi je Niš u srcu. Ovaj grad mi je „legao“ onako kako se to retko desi u životu i karijeri - kazao je Teodorović.

djordje teodorovic Ponovo sa dragim grbom na grudima; foto: JV / Vanja Keser

Zbog ovakvih osećanja prema klubu, bilo mu je teško letos da ode iz Niša, kaže Teodorović.

Baš sa velikom knedlom u grlu sam i otišao na kraju prošle sezone i sve ovo vreme sam pratio šta se dešava u klubu, bilo mi je teško posle svakog poraza. Onog momenta kada me je Cobi Milosavljević pozvao, ja sam, nadajući se da se radi o novoj saradnji, momentalno seo u auto, došao u Niš. On mi je izneo planove koji su se poklopili sa mojom vizijom. Železničar nije za drugi rang, već za najviše domete u srpskom rukometu. Ja ću pokušati da svojom energijom i iskustvom pomognem da se to ostvari - dodao je Đorđe Teodorović.

On je predstavio i planove za naredne četiri godine.

Da bi se ostvarilo, potrebno je graditi kamen po kamen. Prvi preduslov je ekipa ljudi sa kojom sam već sarađivao i pravio uspehe ovde u Nišu. Insistirao sam da u ovu priču budu uključeni Nebojša Bokić, moja desna ruka, i sada u Kragujevcu, i pre toga u Železničaru i Dušan Jocić, čiji se profesionalizam retko sreće u Srbiji, čovek od stoprocentnog poverenja, niko ne može da stvori uslove za ekipu u radu u administraciji kluba kao generalni sekretar, onako kako to on može. Vrlo brzo ćemo kompletirati stručni štab i popuniti mozaik da ukoliko se nađemo u nižem rangu, da boravak bude što kraći, da se ekspresno vratimo i izgradimo moćnu ekipu i klub - istakao je Teodorović.

Teodorović kaže da mu je želja da Železničar bude tamo gde pripada, a naglasio je da nema nikakvu posebnu ekonomsku motivaciju za ovaj potez i da "neće biti nikakvih aviona i kamiona već samo krvavog rada".

Istorija kluba je duga 72 godine, niko nije naivan, svi znamo da ovde nedostaje jedan trofej. Ta titula prvaka, po svim parametrima, po tradiciji, pripada Nišu. Situacija u našem rukometu je, ne problematična, već dubioza. Mi više nismo ni blizu ozbiljnog nivoa. Pre mesec dana napunio sam 50 godina, radio sam 23 godine u inostranstvu i tačno znam šta jedan klub treba da odradi da bi bio ozbiljan. Tih pet, šest sezona koliko ja mogu da iscedim iz sebe, želim da poklonim klubu u kojem sam osetio poštovanje i toplinu. Dolazim čistog srca, želja nam je da napravimo u Srbiji jedan evropski klub. To je jedina moja motivacija, Železničar je sposoban to da uradi, ali treba uložiti ogroman rad - kaže Teodorović.

O igračkom kadru kaže da će prvo kontaktirati igrače koji su igrali u "Želji".

Mnogo je igrača koji su pokazali interesovanje, politika je takva da ćemo prvo kontaktirati one koji su igrali u Železničaru, nadam se da će prepoznati ovaj projekat, a ima i interesovanja od igrača iz drugih klubova. Sada treba napraviti pravi izbor, ali ponavljam, u skladu sa budžetom. Nemam sumnju da ćemo stvoriti kompaktnu ekipu - dodao je novi-stari trener niškog kluba.

ratko nikolic Ratko Nikolić pozdravio dobar rad u "Želji"; foto: RK Železničar

Promociji je prisustvovao i Ratko Nikolić, nekada proslavljeni rukometaš i kapiten reprezentacije, sada njen direktor.

Dok sam igrao u reprezentaciji, uvek sam govorio da je ovo moj drugi grad, odmah posle rodnog Aranđelovca. Ova sezona ne mora da bude izgubljena za Železničar, ako ste dobili neke mlade igrače za budućnost. Verujem da ćete, već za dve sezone, biti u konkurenciji za sam vrh tabele Superlige. Ovo je pravi put, ali i pravi izbor, jer Đole je pokazao da je dobar trener u svim klubovima gde je radio. Imaćete moju punu podršku, a uveren sam i Rukometnog saveza Srbije - rekao je Nikolić.

Železničar nema nijednu pobedu ove sezone i sa skoro je nikakvim šansama da opstane u elitnom rangu. Prvi meč plej-auta igraće već za vikend kada se u Beogradu sastaje sa Crvenom zvezdom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rukomet

    22:06 // 27. 2. 2022.

    Zeljo je veliki klub i licno mu zelim sto brzu konsolidaciju i povratak u vrh Srpskog rukometa ali ovo sto rade sa trenerima je bruka.Da li je moguce da grad Nis nema trenera koji bi mogao da vodi uspesno ovaj klub.Gde su bivsi igraci?Zasto ne dignu svoj glas?Ovaj klub njima pripada.Ili to mozda vise nikog ne interesuje?

  • Ale

    08:47 // 22. 2. 2022.

    Uvek smo bili provincija i ništa više...

  • Petar SNS

    08:44 // 22. 2. 2022.

    Nema Cobi taj kapacitet . Ne razumem pogledajte web stranicu Železničara pa sve kadar SPS koji se nije bavio rukometom ili se bavio ali veoma loše . Znate morate biti i kod kuće domaćin pa da sve ide po propisu . Ne može Igor SPS Novaković ili Nenad Hafner Koji su oni sportski radnici. Tako da toliko o tome.

    • CIRKUS

      09:07 // 22. 2. 2022.

      Cobi nije kapacitet,ali je zato tu bata Šćeka,pa će on da ga opravi……

    • Zalosno

      13:30 // 22. 2. 2022.

      Hakeri neznam da li zna od 4 lopte da pogodi koja je rukometaša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: