Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 3. 1. 2024.

| Sport

Teren u Pasi Poljani gde je Piksi zaigrao fudbal opet zapušten, Bratislav Vučković kaže bačeno 300.000 dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
mešurovo 1
Teren ponovo izgleda kao ranije; foto: JV / Tamara Radovanović

Rastinje, šiblje i pomalo otpada - tako izgleda teren u niškom naselju Pasi Poljana, na kome je Piksi zaigrao fudbal, a za čije čišćenje i ravnanje je protekle godine uloženo 300.000 dinara. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da je novac dat uzalud i da je zastoj nastao jer su meštani ponovo zatrpali teren, ali da neće odustati od toga da ga uredi.

piksijev teren bata vučković Mašine uveliko ravnale teren, došli Vučković i Mihajlović; foto: JV / Tamara RadovanovićDa se obnovi takozvani “teren sedam metara” ili “Mešurovo” meštani su tražili neposredno pre početka Svetskog prvenstva u Kataru, gde je reprezentaciju Srbije predvodio njihov nekadašnji komšija Dragan Stojković Piksi.

Samo nekoliko dana kasnije, mašine su već bile na terenu. Iako su domaći fudbaleri tada već doživeli debakl, juna 2023. mašine su uveliko ravnale teren, a radove su posetili upravo Bratislav Vučković i direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović. Još uvek je tada trajalo uzbuđenje među Pasipoljancima, ali nadležni nisu precizirali rok za završetak radova.

mešurovo 2 foto: JV / Tamara RadovanovićPola godine kasnije, na terenu nema mašina i radnika i on je prekriven rastinjem, a put do “Mešurova” skoro je neprohodan zbog blata.

Vučković za Južne vesti kaže da je 300.000 dinara, koliko je do sada uloženo, bačeno.

Odmah nakon što smo očistili i kada je trebalo da izmestimo stative, opet su ga zatrpali. Iskreno, malo sam se razočarao - kaže on.

mešurovo 3 foto: JV / Tamara RadovanovićIpak, tvrdi da neće odustati i dodaje da tamo ima prostora i za dva ili tri terena.

Sad je uhvatilo ovo loše vreme. Videćemo s proleća, ja ne odustajem tako lako. Smatram da je ono odličan prostor za fudbalski teren. Onde je ruža vetrova, pogled je predivan - navodi Vučković.

mešurovo 4 foto: JV / Tamara RadovanovićPodsetimo, reakcije meštana bile su različite - mlađi su se uglavnom radovali novom prostoru za rekreaciju, dok su neki smatrali da je novac mogao biti iskorišćen za neke druge stavke koje su Pasi Poljani neophodne.

To naselje skoro 30 godina nema svoj fudbalski klub, a žitelji su nedavno predložili i prikupljanje novca za izgradnju novog travnatog terena i osnivanje novog kluba, koji bi nosio naziv “Dragan Stojković Piksi”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    11:37 // 8. 1. 2024.

    Predlozite nasem seljaku,(Piksiju) da u Nisu organizuje donatorsko vece i prilogom obezbedi novac za teren. To je lako izvodljivo. Inace od opstine kojoj pripadamo mozemo dobiti lazna obecanja kao i do sada.

  • Бтанислав Антић

    22:46 // 7. 1. 2024.

    Да то су бачене паре господине председниче!
    Ваља тај простор очистити, али терен тамо не може бити јер нема услова за то!
    Нема пута, нема воде, нема струје...
    Е једино има канализавија и то преко средине терена заједно са шахтом.
    Терен треба да буде где је урбанистичким планом и предвиђен, а то је локација испод старе школе.
    Као оредставник коалиције "Ниш, мој град" залагаћу се за такво решење!

  • Auttrikter

    18:47 // 4. 1. 2024.

    @ Dejan Stojanovic- A, Banani za zivota svecu da pali, sto ga je uveo u politiku, od totalnog anonimusa u gradu, marginalca !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: