Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 6. 12. 2021.

| Sport

Tesan poraz košarkašica Studenta na gostovanju u Šapcu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
ŽKK Student
Ekipa iz Niša ima jedan trijumf i deset neudpeha; foto: Vanja Kesar

I pored ubedljivo dobijene poslednje četvrtine, košarkašice Studenta nisu uspele da dođu do pobede u 10. kolu Prve lige. Bolja od njih u hali ”Šabačke gimnazije” bila je ekipa Duge rezultatom 75:72 (21:22, 21:15, 26:14, 7:21).

Posle dužeg perioda košarkašice iz Niša nisu doživele ubedljiv poraz, a malo je nedostajalo da na gostovanju upišu vredna dva boda u borbi za opstanak. Prva četvrina završena je sa poenom prednsoti gošći iz Niša (22:21), ali je tim iz Šapca bio bolji u drugoj deonici, te su na poluvreme otišle sa pet poena prednosti na svom kontu (42:37).

Treća četvrtina bila je prelomna, ekipa Duge iskoristila je taj deo meča da stekne najvećih 17 poena prednosti, koliko je bilo na kraju tog dela igre (68:51). Usledio je možda i najbolji period igre košarkašica Studenta, koje su protivniku dozvolile da postigne, svega 7 poena, ali im to nije bilo dovoljno za potpuni preokret. Prišle su Nišlijke i na samo poen zaostatka u poslednjih 30 sekundi (73:72), ali je Punoševac potvrdila pobedu svog tima (75:72).

Posle nekoliko propuštenoh mečeva zbog povrede, u tim Studenta vratila se i povremena reprezentativka Srbije Anja Marinković, što se odmah osetilo na terenu, pogotovo u napadu, pošto je predvodila svoj tim sa 33 poena.

Tim Studenta trenutno se nalazi na 11. mestu tabele sa samo jednom pobedom, a narednog vikenda će u hali ”Čair” dočekati ekipu Vršca.

Prva ženska košarkaška liga 10. kolo: ŽKK Duga - ŽKK Student 75:72 (21:22, 21:15, 26:14, 7:21)

Dvorana: Šabačka gimnazija;

Sudije: Rakić, Dimitrijević, Nestorović;

ŽKK Duga: Gluvić, Mijatović, Punoševac 15, Hozer Erin 10, Stepanović, Stojković, Ivanov, Longomo, Prodanović 7, Tripković 34, Matić 9, Lalović;

ŽKK Student: Milojević, Marinković 33, Petrović, Šipka, Đorđević, Slavković, Ivkov 7, Radojković 4, Stošić, Dinić 6, Tet 13, Mladenović 9;

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: