Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 5. 12. 2016.

| Sport

Tesan poraz “studentkinja” od Kraljeva

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Mladim Nišlijkama malo falilo da načine veliko iznenađenje; foto: Stefan Komadinić

U meču koji obilovao uzbuđenjima i rezultatskim preokretima košarkašice niškog Studenta pretrpele su tesan poraz od Kraljeva u 9. kolu Prve ženske lige Srbije - 54:50.

Iako su bile lišene pomoći dve najbolje igračice Bojane Vulić i Milene Vukićević, Nišlijke su pružile odličan otpor jednom od najkvalitetnijih timova u ligi i učesniku Jadranske lige, a izgubljene lopte u finišu utakmice koštale su ih 6. poraza u šampionatu.

Kraljevčanke su bolje otvorile meč, povele sa 9:1, a tu prednost održavale su čitavu uvodnu četvrtinu. Prednost gošći rasla je u drugom kvartalu i do +14 (31:17), ali su niške košarkašice serijom od 8:1 do poluvremena smanjile zaostatak na prihvatljivih 32:25.

U dobrom ritmu “studentkinje” su nastavile i u trećem periodu, bile bolje rival na oba kraja terena i novom serijom od 13:2 stigle i prestigle gošće iz Kraljeva (39:35).

No, Kraljevčanke su do kraja ove četvrtine uspele da izjednače, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa potpunom rezultatskom neizvesnošću.

U poslednjem kvartalu viđena je velika drama, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a pobednik je odlučen tek u penal završnici. Niške košarkašice poslednja 3 minuta nisu uspele da postignu koš, što su gošće kaznile i poenima sa slobodnih bacanja došle do “tesne” pobede - 64:60.

Šef stručnog štaba Studenta Dimitrije Stojiljković pohvalio je igru svojih izabranica i okarakterisao je kao najbolju ove sezone, ako se uzme u obzir da je Kraljevo na papiru najjača ekipa protiv koje su igrale.

Ušli smo im u sve sisteme igre u napadu i odigrali fenomenalnu odbranu. Manjak iskustva je, uz izgubljene lopte i slab sut za 3 poena, doveo do toga da u ključnim trenucima ne iskoristimo dobru odbranu i dobijemo utakmicu - rekao je on.

Strateg niškog tima je još dodao da će ovakva partija imati težinu samo ako u nastavku sezone njegova ekipa dobija utakmice protiv ekipa koje su im konkurenti za sredinu tabele.

Ovim porazom Nišlijke su ostale na 9. mestu na tabeli sa 3 pobede i 6 poraza, a u narednom kolu dočekuju kragujevačku Šumadiju.

STUDENT - KRALJEVO 50:54 (7:16, 18:16, 14:7, 11:15)

Hala: Osnovna škola “Dušan Radović”, Niš

Sudije: Nikola Radosavljević i Vuk Petronijević (Kragujevac)

Student: Nikolić 9, Jeremić 5, Vujisić 6, Dimitrijević 10 (5sk), M. Đorđević 5, Zlatković, Točaković, E. Đorđević, Stošić 1, Živković 14, Živanović, Stojčić

Kraljevo: Jozić 2, Bajić 6, Mihailović, Janković, Rajić 3 (6sk), Ađovi, Šerić 5, Katić 11, Radić 12 (5sk), Živanović 13 (8sk), Paunović 2

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: