Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:53, 16. 8. 2014.

| Sport

Težak poraz Radničkog na Čairu

Autor:Aleksandar Nikolić, Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki
foto: Vanja Keser

U drugom kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su od Partizana rezultatom 4:1 (2:0) na stadionu Čair. Jedini gol za Nišlije delo je Vladimira Đorđevića u 63. minutu.

radnicki foto: Vanja Keser

Partizan je slavio golovima Grbića u 50. sekundi, Lazovića u 27. minutu, autogolom Đorđevića u 68. i Škuletića u 74. minutu utakmice. Prema zvaničnoj statistici utakmici je prisustvovao 6.771 gledalac.

Težak poraz niškog "Reala" na premijernoj utakmici pred svojim navijačima u novom izdanju Superlige. Dominantnom igrom u većem delu utakmice crno-beli su naneli drugi poraz četi Dragoslava Stepanovića u isto toliko mečeva.

DSC-3458 foto: Vanja Keser

Utakmica skoro i da nije počela, a golman Radničkog Filipović je već morao da vadi loptu iz mreže. Igrala se 50. sekunda, kada je Petar Škuletić primio loptu na centru, "povukao" je ka golu, zatim poslao pas u prostor za Grbića, koji je prevario svog čuvara Petrovića i sa nekih 10 metara pogodio bliži ugao Filipovića - 0:1.

Još se domaći nisu oporavili od početnog šoka, a malo je falilo da crno-beli dupliraju prednost. Igrao se 4. minut, Drinčić je poslao dubinsku loptu ka Škuletiću, ovaj se lako oslobodio čuvara, uputio šut sa ivice kaznenog prostora koji je završio pravo u golmana Radničkog.

U narednim minutima uspeo je Radnički da se oslobodi terenske inicijative gostiju, i nakon početnog šoka koliko toliko "povezao" redove. U 20. minutu Batioha je primio loptu na nekih 18 metara od gola, prešao dvojicu čuvara, ušao u zonu šuta, ali je u posednjem trenutku uklizao Brašanac i otklonio opasnost. Usledili su žestoki protesti domaćih fudblera i navijača, svi su tražili da sudija Dimitrijević pokaže na belu tačku, ali je ovaj samo odmahnuo rukom.

DSC-3576 foto: Vanja Keser

Nekoliko minuta kasnije Pejčić je odlično prošao po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, lopta je prošla kompletnu odbranu Partizana, ali je Batioha za malo zakasnio na drugoj stativi.

Već u narednom napadu, napadač gostiju Lazović našao se u stopostotnoj šansi. Posle serije kratkih pasova, Lazović se našao u situaciji 1 na 1 sa Filipovićem, ali je štoper Đorđević uspeo da klizećim startom izblokira šut i lopta je završila u korneru. Upravo posle tog udarca iz ugla, gosti su duplirali prednost. Lopta je preletela sve igrače, došla do Ilića, koji glavom pronalazi usamljenog Lazovića, kome nije bilo teško da matira Filipovića - 0:2. Čitava ekipa Radničkog, otrčala je do pomoćnog sudije Potočana tražeći ofsajd. Još jedna sumnjiva odluka sudije Dimirijevića na štetu Radničkog.

DSC-3479 foto: Vanja Keser

Partizan je drugo poluvreme odigrao bez šefa stručnog štaba Marka Nikolića koji je isključen u pauzi između dva poluvremena.

Na startu drugog poluvremena Radnički je imao fantastičnu priliku da smanji rezultatski zaostatak i vrati se u meč. Igrao se 52. minut, Jovanović je sjajnim centaršutem pronašao Milenkovića na drugoj stativi, koji je iz polu voleja, dobro šutirao, ali je Lukač fantastično intervenisao.

Blizu gola domaći su bili i u 60. minutu. Đuričković je centrirao sa desne strane, najviši u skoku bio je Pavlović, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

Nastavljali su se napadi domaćih, koji su dosta agilnije i požrtvovanije zaigrali u nastavku. Nakon kornera u 63. minutu i jednog odbitka lopta je došla do Vladimir Đorđevića, koji sjajnim udarcem pogađa "malu mrežu" gola nemoćnog Lukača i smanjuje rezultat na 1:2.

DSC-3599 foto: Vanja Keser

Međutim, radost na Čairu kratko je trajala. Posle solo prodora Vulićevića u 68. minutu i oštrog centaršuta usledio je hladan tuš. Lopta je pogodila Đorđevića i završila u mreži - 1:3.

Agonija niškog "Reala" produbila se u 74. minutu, kada je nakon kardinalne greške Miloša Petrovića, Škuletić izašao sam pred gol Filipovića, i maestralnim lobom rešio pitanje pobednika, ako ga je uopšte i bilo - 1:4.

Do kraja meča, domaći nisu imali snage da ozbiljnije priprete gostima, pa su tako pobeda i 3 boda otišli put Beograda.

U narednom kolu Radnički gostuje ekipi Jagodine.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:4 (0:2)

Stadion Čair, Niš

Gledalaca: 6.771 prema zvaničnim podacima Radničkog

Sudija: Dejan Dimitrijević iz Vršca

Žuti kartoni: Miloš Petrović, Milan Ćulum, Petar Petrović iz Radničkog; Vojislav Stanković iz Partizana

RADNIČKI: Nenad Filipović, Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Vladimir Đorđević, Zoran Ljubinković, Petar Đuričković (Petar Petrović od 81. minuta), Milan Ćulum, Aleksandar Jovanović, Augusto Batioha, Ivan Pejčić (Vladimir Milenković od 26. minuta), Bratislav Punoševac.

PARTIZAN: Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov (Nikola Gulan od 40. minuta), Branko Ilić, Vojislav Stanković, Darko Brašanac, Nikola Drinčić, Petar Grbić, Nikola Ninković (Saša Ilić od 78. minuta), Danko Lazović (Nenad Marinković od 77. minuta), Petar Škuletić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    22:23 // 17. 8. 2014.

    Bajkovic i Filipovic u konkurenciji za najbolju procenu leta lopte stoleca,sta mislite ko je pobednik? Al dobro koliko ja vidim golmanov posao je da brani lopte koje ga pogode i kapiten si

  • Miki

    22:05 // 17. 8. 2014.

    Aca mora da je 'Fićin' brat.Koje li su veze potegnute da decko uopste bude u timu a kamo li da zameni fenomenalnog Kesica, a tek za kapitena sto je kalibar u p...

    • Vecko

      07:03 // 18. 8. 2014.

      Ja bi pola ekipe promenio a prvi na listi bi bio Kesic!

  • nove sijalice obasjale Cair

    21:52 // 17. 8. 2014.

    Braco Nislije,ne sekirajte se mnogo.Ocekivan poraz.Dok je Tole na vlasti gubicemo redovno od partizana.Mora na neki nacin da se plate nove sijalice na reflektorima.Ko ne plati na mostu plati na cuprij

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: