Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 11. 3. 2019.

| Sport

Tim operske pevačice Moles najbolji u sportskom “Ženskom izazovu” [foto]

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
roni Malča
Oslobađanje od stresa i negativne energije; foto: Vanja Keser

U streljaštvu, streličarstvu i kurirskom prelazu nadmetalo se 15 ekipa, a ovaj izazov bio je namenjen isključivo ženama. Tako su se na strelištu Malča okupile one iskusnije u ovakvim disciplinama, pripadnice vojske i policije, bilo je učesnica iz IT sektora, novinarki, a pobedio je tim Bauk, koji su činile operska pevačica Dragana Moles i njena bratanica Jana Spasić.

Kako je izazov bio namenjen “običnim” ženama i devojkama, kojima je malo adrenalina i rekreacije potrebno za zdraviji život, bilo je i instruktora koji su im objašnjavali kako se gađa. Izvanredan rezultat, kaže predsednik Safari kluba Vlasta Stanojević, u gađanju pištoljem postigla je Moles, iako nikada pre nije gađala. Malča-Ženski-izazov-roni-3-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser "Roni" najviše oduševio devojke; foto: Vanja Keser

Potrudila sam se da primenim sve ono što su nam dali kao uputstvo. Ja sam generalno disciplinovana, sportski sam tip i ja volim takve izazove. Baš je bilo zadovoljstvo, možda imam neki talenat, a možda što sam se baš potrudila. Sa puškom se nisam najbolje snašla, jer je meni potrebno vežbanje - priča Moles.

Iako nije do sada gađala, Dragani Moles adrenalinski sportovi nisu strani, s obzirom na to da je u Rimu instruktor u gladijatorskom društvu. Malča-Ženski-izazov-pistolj-4-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Najbolje se pokazale one koje su prvi put imale oružje u rukama; foto: Vanja Keser

Atmosfera je bila divna i zato što je organizacija svega bila baš na mestu, a i zato što su učestvovale žene i devojke koje imaju ratnički i sportski duh. Juna planiram da dovedem ovde i legionare i gladijatore iz Rima i nadam se da ću uspeti da organizujem bitku legionara i varvara. Tu bi Nišlije i Nišlijke bili varvari, a mislim da bi 90 % ovih žena bile odlične varvarke - rekla je Moles.

Malča-Ženski-izazov-skajlajn-3-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Sve devojke bile takmičarski nastrojene; foto: Vanja KeserNajteže je takmičarkama pao kurirski prelaz, priča Stanojević, koji je podrazumevao skajlajn i konopce, preko kojih je trebalo da se pređe. Ipak, najslabije rezultate takmičarke su imale u gađanju lukom i strelom.

Izuzetno pozitivna atmosfera, više ekipa nego što smo očekivali, malo se odužilo. Za nas je iznenađenje bilo što je došla jedna mešovita ekipa Crna Gora i Prokuplje, iz IT kompanije i Slovenske kulturne skupnosti France Prešeren. Sve su bile oduševljene disciplinama sa oružjem i ronijem - kaže Stanojević.

Malča-Ženski-izazov-streličarstvo-2-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Najslabije rezultate ostvarile u streličarstvu; foto: Vanja KeserPosebnu draž takmičenju dalo je to što su sve ekipe bile takmičarski nastrojene, rekla je Milena Mladenović iz tima Better Collective Niš, koja obećava i da će nastaviti da se rekreativno bavi ovakvim sportovima, jer je shavtila da joj ide od ruke, ali i zato što kaže da nema boljeg osećaja od onoga kada uspete da uradite ono što ste mislili da ne možete.

Discipline su same po sebi bile teške, imajući u vidu da su zahtevale kako fizičku izdržljivost, tako i staloženost i preciznost. Takođe, to su discipline koje nisu uobičajene, poput luka i strele, koji su, po mom mišljenju, bili najteža disciplina na takmičenju, jer iziskuju veliku preciznost. Sa druge strane, u pucanju iz pištolja je, iako smo amaterke, naš tim osvojio najveći broj bodova, na šta sam posebno ponosna, jer su na takmičenju učestvovale i žene koje su u profesionalnoj vojsci - rekla je Mladenović.

Kao drugi takmičenje je završio tim Saveza za rekreativni sport Niša, dok su treće bile planinarke niškog kluba Železničar.

Inače, ideja Safari kluba je da ovim takmičenjem nastavi tradiciju ženskog relija, te planiraju i ubuduće ovakve sportske događaje, posebno za 8. mart.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:46 // 12. 3. 2019.

    A, sve pod patronatom vladajuce klike!

  • Oblak

    08:38 // 12. 3. 2019.

    Ove novopečene "amazonke" bolje da su se takmičile u pletnju, vezenju, kuvanju, slikanju i drugom ženskom stvaralaštvu i kreativnosti nego što učestvuju u njima neprimerenoj militarizaciji društva, a Gradu Nišu bih preporučio da sredstva izdvaja za neke humanije stvari a ne na ovakva bezrazložna izživljavanja. Kakvu kotist ima društvo od ovakvih besmislenih programa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: