Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 29. 1. 2019.

| Sport

Tomašević: Niš postao "većinski vlasnik" Kupa Koraća

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Bulatović Tomašević
Po 5. put zaredom Kup Koraća u Nišu; foto: JV/M.J.

Još 16 dana ostalo je do početka Kupa Radivoja Koraća, pa se pripreme za završnicu najmasovnijeg takmičenja uveliko zahuktavaju. Održaće se od 14. do 17. februara u hali "Čair", 15. put ikada, a 5. put zaredom, te je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao da mu se čini da Niš postaje "većinski vlasnik Kupa".

Na finalni turnir direktno su se plasirali predstavnici Srbije u ABA ligi: Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemax i FMP, dva prvoplasirana tima iz Košarkaške lige Srbije beogradski Dinamik i čačanski Borac, kao i finalisti prvog dela Kupa. To su Novi Pazar i Sveti Đorđe iz Žitišta, ekipa koja se nadmeće u trećem rangu takmičenja, što je prvi put, priča Tomašević, da do završnog turnira stigne neko iz nižeg ranga.

U danima kada proslavljamo sedmu titulu Novaka Đokovića na Austrlian openu, nekako se osećam kao da ovde takođe proslavljamo. Čini mi se da je grad Niš postao većinski vlasnik našeg Kupa - rekao je Tomašević.

Osvrnuo se Tomašević i na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje se održava od 27. juna do 7. jula, pošto će se jedna grupa igrati u "Čairu". Mađarska, Italija i Slovenija igraće u grupi koja će se za plasman u sledeću fazu boriti u Nišu.

Sve ovo radimo sa ciljem da se što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo, koje će ove godine biti najveći sportski događaj u našoj zemlji. Nemam sumnje da će Niš, Zrenjanin i Beograd biti dobri domaćini. Dobra stvar je što ćemo moći da primimo dosta stranaca u ovom gradu, doći će dosta ljudi iz Slovenije, iz Turske - priča Tomašević.

Žreb za Kup Koraća zakazan je za četvrtak 31. januar u Beogradu, kada će biti poznate i informacije o ulaznicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:38 // 30. 1. 2019.

    Bulatovica treba smeniti sto pre uništi nam grad i on i njemu slični

  • slavko

    17:47 // 29. 1. 2019.

    Jedino ovde u Nisu dobijaju halu za dzabe jer je to "interes" grada! A interes radnika koji radi u njoj je kako da prezivi sa 25000dinara!

    • ronBa

      19:10 // 30. 1. 2019.

      vala kako rade,preplaceni su i to debelo!!!!

  • gari

    17:14 // 29. 1. 2019.

    Ma bitan je kup i da se tu troše pare !!! Od kojih para će se zakrpiti ovi krateri po ulicama, poboljšati vodosnabdevanje, grejanje, novi vrtići, škole ??? Alo bando nesposobna, u Nišu više nije ostalo ništa za "prodaju" i "poklone"(kao recimo Niški aerodrom) !!!!!

    • Lepi

      10:21 // 7. 2. 2019.

      Treba da se misli i na Nišku košarku. Da i košarjaški klub iz Niša da igra ABA ligu a ne samo Beogradski, koji ove godine u evropskim takmičenjima nemaju nikakve rezultate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: