Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 24. 12. 2010.

| Sport

Tomislav Karadžić posetio Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Tomislav Karadžić; foto: mojsport.net

NIŠ – Presednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić prisustvovao je sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Sa njim je bio i generalni sekretar FSS-a Zoran Laković.

Tomislavu Karadžiću je ovo prva poseta Nišu od kako je postao predsednik Saveza, a istakao je da veruje da će Nišu uskoro imati superligaša.

- Potrudićemo se da pomognemo ovaj region i Niš kako bi uskoro opet imao superligaša, ali tu ne mislim samo na Radnički. Istočna Srbija zaslužuje mnogo više članova u elitnom rangu, a ne samo Jagodinu – rekao je Karadžić.

Najpoznatiji predstavnik niškog fudbala je Radnički. Nekadašnji super- i prvoligaš ove sezone igra u Srpskoj ligi – Istok. Sinđelić trenutno igra u Prvoj ligi i polusezonu je završio na četvrtom mestu.

- Radićemo i na slučaju Radničkog kako bismo mu pomogli da napreduje i pored toga što u poslednje vreme u klubu ima turbulencija. Fudbalski savez nikad ne sme zaboraviti da je ovaj deo Srbije mnogo dao za Srbiju i srpski fudbal. Gde su sad Niš i ta Pasi Poljana? Niš je fudbalski grad i to treba potvrditi. Vlada Srbije je izdvojila sredstva za rekonstrukciju stadiona i to je nešto što će matični savez sigurno podržati. Želimo da i reprezentacija neke svoje mečeve igra na Čairu. Prirodno je da ovde dođu Bugarska ili Grčka – rekao je Karadžić.

Fudbalski stadion Čair će u narednom periodu biti rekonstruisan pošto je Vlada Srbije dala 9,4 miliona evra.

- Za sada su nam u planu rekonstrukcija stadiona i to će olakšati ostvarenje i drugih zadataka, posebno onih u vezi sa povratkom gledalaca na utakmice. Taj zadatak je olakšan i time što su utakmice regularne. Što se tiče formiranja fudbalskih škola u klubovima to je veliki zadatak koji ćemo rešavati u daljoj budućnosti – dodao je Tomislav Karadžić.

Predsednik FSS-a je ocenio da je ova godina bila je više nego uzbudljiva za fudbal. Naša reprezentacija je igrala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali su nakon toga usledili smenjivanje selektora, loši rezultati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i neredi na utakmici sa Italijom u Đenovi.

- Na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije ocenili smo da je godina završena više nego uspešnoBilo je i propusta na kojima smo dosta naučili i verujem da ih nećemo ponoviti. Ostvarili smo dosta, posebno u pogledu regularnosti takmičenja što je ocena i Sudijske organizacije – rekao je na kraju Tomislav Karadžić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan petrovic

    00:33 // 10. 6. 2011.

    tole vole

  • www.meraklije.com

    21:05 // 25. 12. 2010.

    Samo vas gledamo!!!

  • www.meraklije.com

    21:04 // 25. 12. 2010.

    Samo vas gledamo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: