Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 1. 12. 2016.

| Sport

Tončev u Radničkom najverovatnije od sledeće nedelje

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Može li Tončev od Radničkog napraviti stabilan i evropski klub?; foto: wikimedia.org/leo1982serbia

Nakon razgovora sa klupskim rukovodstvom, gradonačelnikom Niša i "vladajućim strukturama u državi" naišao je na "pozitivnu reakciju" oko svog dolaska na mesto predsednika niškog Radničkog, tvrdi biznismen i narodni poslanik SPS Ivica Tončev, najavljujući svoj mogući dolazak na čelo kluba sa Čaira.

Kako je Južnim vestima potvrđeno iz kluba, račun Radničkog sa svim kamatama je u blokadi oko 23 miliona dinara, a upravo finansijsku stabilizaciju Tončev izdvaja kao jedan od svojih primarnih ciljeva.

Želja mi je da finansijski konsolidujem klub, da se normalno finansira i da ne “vuče repove” iz prošlosti. Svaki dug biće temeljno ispitan, kako je nastao i da li su ta potraživanja realna. Isto tako, neću biti bankomat.Ako neki ljudi misle dolazi Tončev i sada možemo da naplatimo neka svoja sumnjiva dugovanja. To neće moći - poručio je on.


Za Evropu i novog Piksija

Izlazak na evro-scenu i stvaranje prvoklasnih fudbalera, takođe su ciljevi, koje je postavio ispred sebe.

Hoću da Radnički za dve sezone igra Evropu posle 30 i nešto godina pauze. Isto tako želim da se na Čairu stvaraju igrači koji će biti poznati svuda i svakome. Želim novog Piksija, Dragana Pantelića, Ramba Petkovića… Radnički više od 5 godina nije stvorio prvoklasnog fudbalera, a ja hoću da i dečak iz Subotice zna da je neki budući fudbaler ponikao u Nišu - podvukao je Tončev.

Da bi Tončev preuzeo upravljanje Radničkim ovu kadrovsku promenu mora da odobri Skupština kluba, koja će tim povodom najverovatnije i zasedati sledeće nedelje.

Podsetimo, Ivica Tončev je već imao aktivnosti u srpskim fudbalskim klubovima. Početkom 2000-ih već je bio na čelu tima sa Čaira, a od novembra 2012. do avgusta 2015. godine bio je u Crvenoj zvezdi kao deo tima zaduženog za konsolidovanje beogradskog kluba.

On je dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije i trenutni narodni poslanik u Skupštini Srbije, a ranije je bio deo kabineta bivšeg premijera Ivice Dačiča. Njegov rođeni brat Novica, takođe je poznati političar i narodni poslanik SPS, vlasnik građevinske kompanije “Tončev gradnja”, predsednik je Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i potpredsednik fudbalskog saveza Srbije.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    08:30 // 3. 12. 2016.

    Kod njega mi se svidja sto je dobar organizator i posvecen onome za sta se uhvati. Ne svidja mi se sto ga toliko hvalisu kao uspesnog u politici, sportu its. Ja sam vise za to da to pokaze u Radnickom kad podvuce crtu na kraju sezone.

  • maxi

    19:29 // 2. 12. 2016.

    Lele lele ovi zadnji sve botovi sa sendvicima

  • Toma

    13:09 // 2. 12. 2016.

    Ako vam je on toliko los, pa sta je sa prethodnicima, gde su rezultati, gde su pare, racun u blokadi. I za cim zaliteeee?????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: