Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 4. 5. 2023.

| Sport

Topličanin se pobedom oprostio od ARKUS lige, Dubočica stigla do 5. mesta

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Topličanin
Topličanin posle jedne sezone završio nastup u ARKUS ligi, Leskovčani zauzaeli mesto ispod plej-ofa; foto: Lj. M.

Pobedom nad Proleterom sa 31:28 (17:16) rukometaši Topličanina oprostili su se od ARKUS lige, pošto su na kraju zauzeli tek 15. mesto i ispali iz lige. Do pobede koja im garantuje 5. mesto na kraju prvenstva stigli su rukometaši Dubočice koji su u Leskovcu rezultatom 42:28 (24:15) savladali Kikindu.

Samo su se jednu sezonu Prokupčani zadržali u elitnom rangu takmičenja, a istorijsku sezonu završili su sa učinkom od 5 pobeda, remijem i čak 20 neuspeha, što je na kraju bilo dovoljno za 11 osvojenih bodova i pretposlednje mesto na tabeli.

Ipak, od verne domaće publike oprostili su se pobedom do koje su stigli sredinom drugog poluvremena, kada su imali prednost od 5 golova (27:22). Najefikasniji kod pobedničkog tima bio je Željko Peić Trkuljac sa 8 golova, dok se 6 puta u listu strelaca upisao Nikola Antić.

Za razliku od komšija iz Prokuplja, rukometaši Dubočice su ubedljivom pobedom nad Kikindom zacementirali 5. mesto, iako će do kraja prvenstva, 11. maja, odigrati zaostalu utakmicu protiv Vojvodine. Rk Dubočica Pod vođstvom Đorđa Teodorovića Leskovčani stigli do 5. mesta; foto: RK Dubočica

Od dolaska Đorđa Teodorovića na klupu Dubočice, njegovi izabranici pretrpeli su svega 3 poraza, a veliki broj pobeda i osvojenih bodova omogućio im je da sezonu završe na mestu ispod plej-ofa.

”Vukove” je do nove pobede predvodio Goran Ristović sa čak 12 golova, dok je golman Stefan Arđelan upisao 10 uspešnih intervencija.

Nakon poslednjeg kola poznati su parovi polufinala koje će činiti Vojvodina - Metaloplastika i Partizan - Dinamo, a ligu, osim Topličanina, napuštaju Rudar, Šamot i Kikinda, dok će naredne sezone ARKUS liga brojati 14 timova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: