Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:59, 28. 11. 2018.

| Sport

Treća pobeda Železničara u SEHA ligi, trijumf nad Steauom u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vejin,-rk-zeleznicar,-steaua,-novembar-2018,-foto-jv-vanja-keser
Odlična igra, nova pobeda; foto: JV / Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša zabeležili su treću pobedu u svojoj debitantskoj sezoni u regionalnoj SEHA ligi pošto su u 9. kolu, na svom terenu, ubedljivo savladali Steauu iz Bukurešta rezultatom 28:21. Nišlije su vodile najvećim delom utakmice, a na kraju zabeležile važan trijumf.

Pauza od tri nedelje, koju su iskoristili za odmor i pripreme za nastavak sezone, prijala je rukometašima Železničara koji su osvojili nova tri boda u regionalnom takmičenju.

Gosti iz Rumunije nijednom nisu poveli na ovom meču, a osim izjednačena prva četiri minuta (2:2) Železničar je držao rezultat pod kontrolom i u 13. minutu vodio sa 5:2 golovima Vejina, Markovića i Pavlovića koji je sa 6 golova bio najefikasniji u domaćem timu.

Vejin i Marković su predvodili napad "Želje" i ekipa iz "Čaira" je u 24. minutu vodila sa 10:7. Sigurnom igrom u napadu i čvrstom odbranom Nišlije su polako uvećavale prednost, a tačku na prvo poluvreme stavio je Aleksandar Pavlović za 13:9.

veselin-vujovic,-rk-zeleznicar,-novembar-2018,-foto-jv-vanja-keser Veselin Vujović - Steaua neće proći; foto: JV / Vanja Keser

Silovito su počeli drugi period niški rukometaši i serijom 4:0 došli do vođstva od 17:9 u 36. minutu. Dobru partiju pružili su i golmani Železničara Lazić i Stošić, koji su ostali usamnjeni duo nakon odlaska Danila Mihaljevića.

Dva puta je Železničar imao plus 9 na meču, prvi put u 39. minutu (19:10), a potom i u 50. (25:16). Do kraja Nišlije su raznovrsnom igrom postizale golove, a u strelce se u 58. minutu upisao i golman Miloš Lazić (28:19). Steaua je postigla još dva gola do finiša, ali joj je to samo ublažilo poraz u Nišu.

Trener niške ekipe Veselin Vujović kaže da je "prevaga bila na golu".

Naš golman Darko Stošić odbranio je dosta lopti, za razliku od njihovih golmana koji nisu imali svoj dan. Veoma je teško raditi mom kolegi u ovakvim uslovima kada ima dosta povređenih igrača, a mora igrati u više takmičenja, i u takvim uslovima oni su odigrali korektno. Veoma respektujem rumunski rukomet i njihov rad, drago mi je igrati protiv njihovih ekipa. Ni mi nemamo baš sjajne uslove za vrhunske rezultate, ali odigrali smo bolje nego do sada i zadovoljni smo zbog toga - rekao je Vujović.

Nišlije su nanele četvrti poraz ekipi iz Rumunije, koja je dosad gubila samo od ekipa bolje rangiranih od nje.

Posle nepotpunog 9. kola "Želja" je sa tri pobede i šest poraza na deobi sedmog mesta sa novosadskom Vojvodinom koja ima meč manje.

U narednom kolu, koje je na programu 4. decembra, Nišlije gostuju upravo Novosađanima.

ŽELEZNIČAR - STEAUA 28:21 (13:9)

Niš, hala "Čair".

Sudije: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (Makedonija).

Sedmerci: Železničar 3 (3), Steaua 2 (2).

Isključenja: Železničar 10, Steaua 12 minuta. 

ŽELEZNIČAR: Lazić, Stošić (11 odbrana), Milovanović 4, Potkonjak, Stanojević, Sretenović 3, Mađar, Vejin 5, Milosavljević, Živković 2, Spasić 3(2), Marković 3(1), Jevtić, Damjanović 2, Kljajić, Pavlović 6.

STEAUA: Stanesku (4 odbrane), Babasafari (2 odbrane), Merla (1 odbrana), Rapčiuga 4, Milošević 6, Johanson 2, Beheru, Georgesku 1, Florea 3(1), Konstantina 4(1), Kedžo 1, Bizau.  

Nova pobeda Železničara; video: SEHA liga

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    23:27 // 28. 11. 2018.

    Svaka cast igracim na igri i borbi, sobzirom da skoro dve nedelje nisu trenirali jer je V.V.rspustio ekipu zbog ne isplacenih plata, a i neki igraci su izbaceni i iz stanova.
    Acko odusevio, nasko dete:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: