Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:19, 15. 8. 2020.

| Sport

Treći trijumf Radničkog na "Čairu" ove sezone, pala i Mačva

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Novi Pazar Radnički
Nova pobeda na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Nastavili su fudbaleri niškog Radničkog pobednički niz na svom stadionu ove sezone pošto su i u trećem meču upisali pobedu. Jedini gol u pobedi (1:0) nad šabačkom Mačvom postigao je Nemanja Kojić u 37. minutu, a Radnički je na ovom meču imao više šansi i bio bolji.

Poveo je Radnički u 37. minutu golom Nemanje Kojića koji je, nakon odličnog centrašuta Aksentijevića sa desne strane, pored čuvara vrhovima prstiju zakačio loptu i poslao je u mrežu Mačve.

U prvom poluvremeni niški tim je bio bolji, Mačva je igrala defanzivno, dugo su odolevali igrači šabačkog kluba.

Prvu šansu domaćin je imao u 7. minutu kada je Kojić oštro centrirao sa desne strane, a Todor Petrović za delić sekunde propustio da je zakači i pošalje je u gol.

Ubrzo posle vođstva, tačnije u 40. minutu Radnički je imao još jednu sigurnu šansu. Gavrić je išao po levoj strani, zavrnuo loptu i tražio Stoiljkovića koji je bio na drugoj stativi. Lopta je prošla pored golmana, a ispred Stoiljkovića u poslednjem momentu je intervienisao igrač Mačve Marković i spasio siguran gol.

U drugom poluvremenu Mačva se "otvorila", a u 49. minutu imala je duplu šansu za izjednačenje. Prvo je Božić glavm lobovao golmana Radničkog Ristića, a lopta je pogodila prečku, pa se odbila i pala na 7, 8 metara od gola. Na nju je natrčao Dabić, ali ju je šutnuo jako i otišla je preko prečke.

Nakon toga, Radnički je bio bolji, do kraja meča stvorio nekoliko solidnih prilika, ali nijednu nije iskoristio. Gavrić je dva puta pokušao iz slobodnog udarca, ali se rezultat nije menjao.

U finišu meča je Subotić je imao priliku sa oko pet metara od gola Mačve, ali se nije najbolje snašao.

Radničkom je ovo treći trijumf u sezoni i treći kod kuće, a nakon nepotpunog 4. kola Superlige je na 6. poziciji. Isti broj bodova (9) kao Radnički, imaju i Spartak, Partizan i Mladost (ima meč manje) koji su isped niškog tima zbog bolje gol-razlike.

U narednom kolu Nišlije igraju u Subotici protiv Spartaka.

RADNIČKI - MAČVA 1:0 (1:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Jovan Šegrt

RADNIČKI: Borivoje Ristić, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić (od 72. minuta Filip Kasalica), Nenad Gavrić, Nikola Aksentijević, Stefan Mitrović (od 53. minuta Nemanja Subotić), Petar Ćirković, Dušan Stoiljković (od 90. minuta Danilo Dašić), Todor Petrović, Dušan Pantelić.

MAČVA: Miloš Gordić, Filip Pejović, Lazar Ivić (od 88. minuta Bratislav Knežević), Miroljub Pešić, Branislav Marković, Stefan Dabić, Marko Mijailović, Miloš Zukanović (od 64. minuta Nikola Milinković), Igor Ristivojević, Miloš Adamović (od 90. minuta Stefan Trimanović), Filip Božić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    20:45 // 16. 8. 2020.

    Alo, gol razlika se racuna, ne propustene sanse!!!!!!!!!!

  • MIKSER

    14:42 // 16. 8. 2020.

    Od igre nista.Najbolji stopper iz Belotinac.

  • Mara

    13:16 // 16. 8. 2020.

    Super

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: