Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 27. 6. 2016.

| Sport

Trener Konstantina: Uspešna sezona uprkos oscilacijama

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
markocvetkovic.jpg
Zadovoljan nedavno završeno sezonom; foto: Vanja Keser

Košarkaški klub Konstantin završio je takmičarsku godinu pre nešto više od mesec dana, a trener Marko Cvetković u rezimeu sezone govorio je o rezultatima, usponima i padovima u minuloj sezoni, koju je okarakterisao kao uspešnu.

Drugu sezonu za redom Nišlije su bile deo superligaškog društva posle turbulentne sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, gde je pored serije dobrih rezultata i odličnog predstavljanja na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, mrlju na sezonu bacio štrajk košarkaša u finišu prvoligaškog takmičenja.

Konstantin - Vanja Keser Odlična partija na protiv Mega Leksa na Kupu; foto: Vanja Keser

U Superligi je Konstantin, iz ove perspektive, upao u težu grupu sa vicešampionom države Partizanom, osvajačem Kupa i finalistom Jadranske lige Mega Leksom i drugoplasiranim timom domaćeg prvenstva Borca iz Čačka.

Shodno sistemu takmičenja i kvalitetu protivnika u grupi, pozitivno iz cele priče je da smo u odnosu na kraj Košarkaške lige Srbije ponovo ličili na ekipu. Tada smo što zbog štrajka igrača, što zbog mog odlaska na pripreme i turnir sa mladom reprezentacijom, imali veliki pad, ali smo uspeli da se trgnemo - započeo je priču strateg niškog tima.

Ipak, kako on kaže, napredak u igri nije u potpunosti bio vidljiv.

Protiv Borca smo odigrali odličnu partiju, a u Čačku uspeli da negativnu razliku spustimo ispod dozvoljene. Protiv Partizana i Mega Leksa imali smo periode dobre igre, ali su ubedljivi porazi došli zbog velike razlike u kvalitetu i želje favorizovanih timova da se što bolje spreme za plej-of - rekao je on.

Cvetković je celokupnoj sezoni dao pozitivnu ocenu.

Bilo je i negativnih stvari, i na treninzima i na terenu. Momci su imali udarce u svoje limite, ali su se muški izborili sa svim nedaćama koje su ih zadesile ove sezone, tako da generalno treba biti zadovoljan postignutim - podvukao je 39-godišnji stručnjak.


Tasić statistički najbolji, pojedinci mogli više

Danilo Tasić - Vanja Keser Tasiž se zdvojio se kao predvodnik; foto: Vanja Keser

Iako je trener koji apsolutno nikada jednog igrača nije stavljao ispred ekipe, ni u hvalospevima, ni kada ih je trebalo kritikovati, mišljenja o individualnom učinku njegovih izabranika su mu podeljena.

Statistički je Tasić najviše pokazao ove sezone i shvatio je kako treba da pristupa treningu i utakmicama. Neki su imali intervale dobre igre i ukapirali su kakva im je rola unutar tima. Bilo je i loših strana, mislim da su dobre partije u KLS malo uljuljkale igrače i prikrile nedostatke igrača, tako da su pojedini mogli više da napreduju - kazao je popularni Bingo.

Cvetković je ukratko prokomentarisao i učinak mlađih igrača.

Oscilacije su bile prisutne što je normalno kod mlađih igrača na prelasku iz juniore u seniore. Neko taj prelaz prže shvati, nekome fizičke predispozicije dozvoljavaju da se navikne na kontakt i rad. Pre svih mislim na Stefana Savića i Božidara Babovića, koji su dobili najviše minuta od mlađih i nadam se da će stečeno iskustvo implementirati u sezonama koje su pred njima - kaže Marko.


Burno leto pred Konstantinom

Konstantin - Vanja Keser Nepoznat sastav Konstantina naredne sezone; foto: Vanja Keser

Svim igračima niškog tima je istekao ugovor, kao i Cvetkoviću, a da li će produžiti vernost Konstantinu još uvek nije poznato. Trener niškog tima kaže da je postavljena dobra osnova za dalji rast kluba.

Nosioci igre su na izlaznim vratima, u slučaju njihovog odlaska, potrebno je dovesti nove igrače, tako da bi trebalo početi sa planovima za narednu sezonu. Ja bih iskreno voleo da ova klica koja je zasejana, ne samo poslednje 4 godine, već još koju godinu unazad, da nikne malo više. Svojim rezultatia Konstantin je utisnuo svoje ime na košarkaškoj mapi Srbije i sigurno je da spada u grupu timova koji mogu da podignu nivo košarke na viši nivo - zaključio je šef struke niškog kluba.

Poslednje 4 sezone Konstantin pruža odlične partije i u kontinuitetu je u vrhu Košarkaške lige Srbije. Uprkos finansijskim nedaćama, koje potresaju i gase mnoge košarkaške centre širom Srbije do sada je prkosio problemima. Da li će se taj trend nastaviti i naredne sezone i da li će finansijska pomoć grada biti dovoljna pokazaće, za početak, leto koje je pred nama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: