Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:11, 10. 11. 2023.

| Sport

Trener Radničkog: Nemamo sreće, to nas košta plasmana i treba trener da odgovara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nikola trajkovic, foto jelena misic
Trajković preuzeo odgovornost; foto: Jelena Mišić

Nakon poraza od Novog Pazara (1:0) u 15. kolu Superlige, trener Radničkog iz Niša Nikola Trajković rekao je da je "ljudima u klubu rekao da veruje u pobedu, da će utakmicu dobiti i da preuzima svu odgovornost ako do toga ne dođe". Dodao je da se oseća prazno, a na pitanje da li podnosi ostavku - odgovorio da "ne želi sada da zvuči senzacionalistički".

nikola trajkovic, radnicki, foto jelena misic Trajković: Ne želim sada da zvučim senzacionalistički; foto: Jelena Mišić Radnički je posle 14 odigranih mečeva na 13. mestu sa 13 bodova, a nakon poraza od Novog Pazara na "Čairu" trener Nikola Trajković je preuzeo odgovornost zbog lošeg plasmana.

Razgovarao sam sa igračima, rekao da ne bežim od odgovornosti. Kad sam došao, jasno i glasno sam rekao da želim da se borimo za plej-of. Bili smo u dve, tri utakmice jako blizu toga, kad god nam je trebalo da prelomimo nismo uspeli. Kako je to svuda u fudbalu, ne samo kod nas, odgovornost je na meni. Ja sam ljudima u klubu rekao juče da verujem u pobedu, da ćemo utakmicu dobiti i da preuzimam svu odgovornost ako do toga ne dođe. Ne želim da se krijem iza bilo koga, iza prethodne sezone kada je Radnički menjao nekoliko trenera. Treba biti pošten, neke stvari se nisu poklopile. Žao mi je, jer i dalje mislim da ekipa ima kvalitet, bilo je utakmica koje smo odigrali zaista dobro, ali nije kliknulo i kada je to tako, odgovornost je na treneru - rekao je Trajković.

Nikola Trajković Trajković: Osećam se i ja prazno; foto: Južne vesti Na pitanje da li podnosi ostavku, odgovorio je da "ne želi sada da zvuči senzacionalistički".

Ja sam juče predsedniku, svima u klubu rekao da ćemo mi pobediti Novi Pazar, nisam uradio to sa mojim igračima u šta sam verovao, odgovornost je moja. Možda je ovo neko vreme u kojem klub može da reaguje. Opet podvlačim, žao mi je, mnogo stvari je išlo protiv nas, zasluživali smo bolje rezulate. Nekako se sve vreme mučimo, stallno stižemo na krak do cilja, nikako da premostimo. Treba biti pošten, još od četvrtog kola, svaka utakmica je bila pod pritiskom, igrači su pokušavali to da iznesu, ali danas nisu uspeli - dodao je Trajković.

Ne veruje da će se predomisliti, kazao je.

Osećam se i ja prazno. Verujem, verujem, verujem, i ništa. Kada sam došao ovde rekao sam da želim da se Radnički podigne na neki nivo iznad onog iz prošle sezone. Neću da budem neko sa kim će Radnički da tavori, nekad su i promene dobre. Nisu česte promene dobre, ali nekada treba. Momci su profesionalno radili, trenirali, ne mogu da nađem zamerku na njihov profesionalizam, nismo imali sreće, to nas je koštalo plasmana i treba trener da odgovara - rekao je trener.

Nikola Trajković je u Radnički došao juna ove godine, a gostujući u emisiji "15 minuta" rekao je da "koliko god on bio ovde, pet meseci ili pet godina, želi da se radi disciplinovano".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislije

    11:29 // 11. 11. 2023.

    Tončev odlazi!!!

  • Marko

    09:26 // 11. 11. 2023.

    Trajkovicu,naivan si i neiskusan...u fudbalu nije samo faza napada,malo se misli i postavlja i faza odbrane i tu si ti pao na ispitu..Pazar je mogao 5 gola da nam da!ne moze tako u super ligi,zato smo tu gde jesmo na tabeli..

  • gari

    02:26 // 11. 11. 2023.

    Niste imsli sreće???
    Nema SREĆE u sportu, nego RAD, ZALAGANJE, TALENAT, MOZAK, vi od toga NEMATE NIŠTA!!!!!!!
    UPRAVA NAPOLJE, BANDO KILAVACA I KLADIONIČARA !!!!!
    Koji je koeficijent, iz 0 u 2 ???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: