Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:05, 28. 7. 2022.

| Sport

Trener Radničkog Sivić: "Ovo nije mesto gde se podnosi ostavka, učiniću to tamo gde treba"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Tomislav Sivić
Ostavka na pomolu?; foto: JV / Ljubica Jocić

Odgovornost za poraz od Gzire sa Malte, nakon tri vođstva i penal-serije, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, snosi trener Radničkog iz Niša Tomislav Sivić, kako kaže. "Sramota je ispasti od ekipe sa Malte, ovo nije mesto gde se podnosi ostavka, učiniću to tamo gde treba", rekao je šef stručnog štaba ekipe sa "Čaira".

Kao što je Sivić rekao i pre utakmice, da snosi punu odgovornost za eventuelni neuspeh protiv Gzire, potvrdio je i na konferenciji nakon meča.

Kada u poslednji 30 sekundi ne možemo da sačuvamo vođstvo, onda ni ne zaslužujemo da prođemo. Bila je teška utakmica, gde nismo odgovorili obavezama kao što je trebalo. Opet se ponavljaju nestvarne greške kao i tokom svih prethodnih utakmica, 30 sekundi imamo da sačuvamo vođstvo na kraju meča, ne umemo to da sačuvamo, onda ni ne zaslužujemo da prođemo. Naravno da svu odgovornost snosim ja. Ovo nije mesto gde se podnosi ostavka, učiniću to tamo gde treba. Sramota je ispasti od ekipe sa Malte, bez obzira na sve okolnosti - rekao je Sivić.

Na pitanje da li očekuje podršku Uprave kluba pošto je početak sezone, on je odgovorio:

Sve je bilo teško, pogotovo igrati ovu utakmicu bez pet igrača. Mnogo je to teško i za bolje timove nego što smo mi, ali ja sam nosilac današnjeg projekta i red je da snosim odgovornost. Ali, opet kažem, ne mogu da utičem na ove greške, i golmanske i ostale. Ne možemo toliko golova da damo koliko možemo da primimo - dodao je Sivić.

Sa druge strane, trener Maltežana Daren Abdila bio je dobro raspoložen.

Ova pobeda pripada igračima. Ostali smo kompaktni, igrali sjajno, ostvarili briljantan rezultatt. Ova utakmica je donela sva uzbuđenja koja sa sobom donosi fudbal. Pripemili smo dobro igrače, ovaj tim ima ovakva iskustva, da nije kraj dok stvarno nije kraj. Imamo taj karakter, završili smo meč sa četiri napadača, postigli gol, to nas je ostavilo bez balansa u produžecima, ali nas je taj karakter sačuvao i doveo do penala - kao je Abdila.

Gzira će u trećem kolu igrati protiv austrijskog Volfsbergera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PUTKO

    22:57 // 2. 8. 2022.

    Nemoj da dajes ostavku Neka da Toncev. On je pre tebe dosao u klub. On se pita za mesalicu i beton

  • Gagy

    18:46 // 29. 7. 2022.

    Ostavka Tončeva svakako

  • Roki

    11:44 // 29. 7. 2022.

    Nisi mucenice ti kriv sto ovi neznaju i uprava dovodi igrace S kategorije bez ijednog niskog igraca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: