Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 25. 9. 2020.

| Sport

Trener i odbojkaš se pomirili nakon incidenta, Svetozarević suspendovan do daljeg

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dragan svetozarevic i milos antonic, foto oss
Svetozarević (levo) izvinio se igraču Antoniću (desno) koji je prihvatio izvinjenje; foto: Odbojkaški savez Srbije

Skoro nedelju dana nakon incidenta na utakmici u Kragujevcu, gde je, kako se vidi i na snimku, trener OK Niša, šutnuo tehničara, u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije održan je sastanak gde su trener Dragan Svetozarević i odbojkaš Miloš Antonić potpisali sporazum, uz posredovanje predsednika Saveza Zorana Gajića. Gajić je, dan ranije za Južne vesti rekao da je savetovao primirije, koje je i organizovano, a Savez je protiv Svetozarevića pokrenuo diciplinski postupak i suspendovao ga do daljeg.

Na inicijativu Zorana Gajića, predsednika OSS-a, u prostorijama Saveza održan je sastanak na kom je potpisan sporazum kojim su, kako kažu u Savezu, "regulisana sva prava i obaveze Miloša Antonića i Dragana Svetozarevića, kao i Miloša Antonića i OK Niš, u duhu fer-pleja, čime je na neželjeni događaj stavljena tačka".

dragan svetozarevic, ok nis, januar 2020, nis, foto jv vanja keser Incident se dogodio na utakmici u subotu; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Dragan Svetozarević, koji se prethodnih dana nije javljao na pozive novinara Južnih vesti, izvinio se Milošu Antoniću za neprimereni postupak.

Napravili smo dogovor da se ova neprijatna situacija reši. Ja sam se izvinio Milošu odmah posle utakmice i na našim razgovorima u Nišu, sada smo došli ovde. Miloš je prihvatio izvinjenje, napravili smo sporazum, on je insistirao na sporazumnom raskidu ugovora što smo prihvatili - kaže Svetozarević.

oss6 Predsednik OK Niša Milan Pešić, trener Dragan Svetozarević i Miloš Antonić na sastanku u Beogradu; foto: Odbojkaški savez Srbije

Prema Pravilniku o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti Odbojkaškog saveza Srbije, nesportsko ponašanje, kao i "izazivanje tuče, nereda ili učešće u istom" tokom utakmice sankcioniše se suspenzijom. Odbojkaški savez Srbije je sada pokrenuo disciplinski postupak protiv Dragana Svetozarevića, koji je suspendovan do daljeg, što znači da neće moći da sedi na klupi Niša do okončanja postupka.

Normalno, Odbojkaški savez je pokrenuo postupak. Videćemo kolika će suspenzija biti. Nadam se da će biti sve u redu. Radićemo normalno na treninzima, pa kada prođe suspenzija, nastavićemo - dodaje Svetozarević.

pesic, svetozarevic, gajic, antonic, foto ossrbđ Sastanak inicirao predsednik Saveza Zoran Gajić; foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkaš Miloš Antonić, koji je povređen na toj utakmici u subotu, što je potvrdila i niška policija iz koje su rekli da su informacije dobili iz Kliničkog centra Niš, rekao je da je zadovoljan sporazumom.

Uspeli smo da dođemo do rešenja. Sklopili smo primirje, trener mi se izvinio i tako da smo se pomirili. Zadovoljan sam sporazumom, mogu reći da je sve proteklo u najboljem redu - rekao je Antonić.

Prvu utakmicu bez Svetozarevića na klupi Odbojkaški klub Niš odigraće u subotu, 26. septembra od 17 sati kada u hali "Čair" dočekuju Borac iz Starčeva. Kako kaže Milan Pešić, predsednik Odbojkaškog kluba Niš, utakmicu će voditi Goran Perović, pomoćni trener sa licencom.

Nišlije imaju obe pobede posle dva kola, dok je Borac oba puta poražen u dosadašnjem toku sezone.

Podsetimo, incident se dogodio u subotu na utakmici drugog kola Superlige u Kragujevcu. Početkom trećeg seta Svetozarević je izveo iz igre Miloša Antonića koji je seo na klupu, pa ga je trener šutnuo što se vidi na snimku sa utakmice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maca

    15:05 // 26. 9. 2020.

    Kada ljudi jako žele uspeh svom timu, kada su preplavljeni emocijama i kada su pod stresom, mogu napraviti i nepromišljene poteze. Ali zato razrešenje sukoba i pomirenje nikad ne može da bude poniženje ni za koga. Mogu samo tendenciozno da se iznose stvari i da se vrši verbalno nasilje, koje često prepisujemo sa zapada, a to nam je nepotrebno. Puno uspeha u daljem radu odbojkašima Niša! Napred m

    • Macor

      20:34 // 26. 9. 2020.

      Da je tvoj muz, momak ili sin sutnut, ne bi koristila demagogiju !

    • Sport pre svega

      14:57 // 29. 9. 2020.

      Kada neko jako želi uspeh svom timu ne ponaša se na način da bilo koga iz svoje ili protivničke ekipe ponižava, vredja ili fizički povredi. Ovo naročito ne sme da uradi trener, koji bi trebalo da je imao nekakvu obuku iz komunikacije i samokontrole. Ovakav postupak pokazuje da o kakvom god stručnjaku da se radi ne zaslužuje da bude nekom trener jer svojim primerom šalje lošu poruku

  • Joca

    14:56 // 26. 9. 2020.

    Stidi se Capljo te tvoje sede kose

  • Pantelejci

    10:44 // 26. 9. 2020.

    Dragan svetozarevic je uspesan odbojkaski trener u nisu.
    On ima odlicne rezultate i mi zbog njega pratimo odbojku.
    Verujemo da ce Nis i dalje imati uspeha u odbojci.
    Mi smo NA DRUGOM MESTU U SRBIJI

    • Djunta

      20:29 // 26. 9. 2020.

      Sendvicari, tesko da vi pratite odbojku! Da vas pita covek, koliko sudija sude mec, tesko da bi iz druge pogodili !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: