Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 18. 3. 2019.

| Sport

Tri medalje za niške streličare na Prvenstvu Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vranje,-atletika
Nikola Stefanović (prvi sdesna) na pobedničkom postolju; foto: Streličarski klub Niš

U disciplini olimpijski luk kod seniora na Prvenstvu Srbije u Temerinu ekipa Streličarskog kluba Niš zauzela je drugo mesto i popravila svoj prošlogodišnji učinak kada je bila treća. Srebrom su se okitili i Stefanović i Sikiruš koji su bili drugi u miksu. U pojedinačnoj konkurekciji Nikola Stefanović nije odbranio titulu prvaka, već je zauzeo treće mesto.

IMG-20190317-201005-124 Srebro za miks (prvi sleva); foto: Streličarski klub Niš

U seniorskoj konkurenciji nadmetalo se 46 takmičara što je najmasovnije takmičenje dosad.

Stefanović, Marković, Prodanović iz Streličarskog kluba Niš ekipsno su zauseli drugo mesto, iza Velosa iz Novog Sada, a ispred Šapca.

Individualno naši takmičari su se plasirali među prvih 16. Najbolji je bio Stefanović koji je bio treći posle kvalifikacionog dela i u eliminacijama je potvrdio taj plasman. Nažalost, Nikola nije odbranio titulu prvaka, već je titulu osvojio Beatović iz Velosa, a drugo mesto je zauzeo njegov klupski kolega Velimirović. - kažu u niškom klubu.

IMG-20190317-172021768-BURST001 Medalja i u ekipsnoj konkurenciji (prvi tim sleva); foto: Streličarski klub Niš

Održano je i nadmetanja u mešovitoj ekipnoj konkurenciji i niška ekipa u sastavu Stefanović - Sikiruš je zauzela drugo mesto i osvojila srebrno odličje.

Klub je zadovoljan postignutim rezultatima, posebno u ekipnoj konkurenciji. Za nama je naporna sezona i predstoji nam prelazak na otvoreno i pripreme za dolazeća takmičenja. Stefanović se priprema za odlazak na Grand prix u Bukurešt sledećeg meseca gde se održava i poslednje takmičenje za osvajanje kvota za Olimpijske igre u Tokiju - dodaju iz niškog kluba.

Prodanović i Marković su u kvalifikacijama zauzeli 8, odnosno 16. mesto. Kasnije su u eliminacijama popravili svoj plasman pa je na kraju Prodanović bio 6, a Marković 9.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji ekipu Niša predstavljala je Katarina Sikiruš i ona je u konkurenciji od 15 takmičarki završila takmičenje kao 9.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: