Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 6. 12. 2011.

| Sport

Tri niška atletska kluba se spajaju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
atletska staza
foto: fr.wikipedia.org

Atletski klubovi "Car Konstantin" i AAK "Niš" pripojili su se klubu "Niški maraton" na inicijativu Atletskog saveza Srbije uz podršku Grada Niša.

- Razlozi su prosti. Atletski savez Srbije je pokrenuo ideju o objedinjavanju atletskih klubova širom Srbije. Nema problema što se tiče zajedničkog rada jer smo i ranije sarađivali. Zahvaljujemo se gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću što imamo podršku i njega i Grada - rekao je Dragan Tomić, član novog kluba.

Kako je Tomić rekao, nakon razgovora sa Simonovićem i većnikom Miodragom Radovićem, atletski klubovi će dobiti objekat u OŠ "Duško Radović" koji će koristiti u trenažne svrhe, ali i novu atletsku stazu 2013. godine.

Do kraja godine će biti održana Skupština novoformiaanog kluba, biće izabran Upravni odbor od 7 članova.

Klub "Car Konstantin" ima registrovanih 78 takmičara, "Niški maraton" ima 47 takmičara, a AAK "Niš" 18 atletičara.

- Ovim korakom uzećemo primat u regionu centralne Srbije. Mi činimo trećinu takmičara na ovom prostoru. Sa svim rezultatima možemo da budemo među prvih 5 klubova u Savezu i tako dobijemo veća sredstva - rekao je Nenad Cvetković, član kluba.

U klubu treniraju Nenad Filipović koji je kandidat sa ispunjenom normom za Olimpijske igre 2012. godine u disciplini 50km hodanje, Emilija Milanović koja je učesnica juniorskog Svetskog prvenstva, Nenad Kitanović, Ilija Pavlović, Dušan Ilić i mnogi drugi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    07:18 // 7. 12. 2011.

    To je sve lepo ali kako su svi ovi klubovi nastali iz AK Železničar zar nije logičnije da se srede presonalna rešenja i da se dalje krene sa obnovljenim Železničarom? Ne zaboravite, samo sa njim imate kontinuitet atletike od 1923.godine.Nelogično je da nasjtariji i najtrofejniji klub bude ostavljen....

    • Marijan Gacik

      20:11 // 7. 12. 2011.

      To mi ni malo nije mrsko samo da prestanu sa traljavim pokusajima stvaranja nekih novih brenova i da odustanu od zelje za brisanjem imena koja su pronela slavu niskog sporta, Zelezicar i Radnicki to svakako jesu !

  • Marijan Gacik

    02:07 // 7. 12. 2011.

    AK Radnicki !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: