Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 25. 3. 2024.

| Sport

Tri superligaša iz Niša idu u doigravanja za opstanak u eliti, ostali čekaju svoj red

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, foto jelena misic
Od lidera do borbe za opstanak; foto: Jelena Mišić

Nije sjajna sezona za većinu niških klubova u kolektivnim sportovima - dok je pred fudbalerima Radničkog još mnogo do borbe za opstanak u Superligi, ŽKK Student se drži iznad crte, a Vaterpolo klub Naisa igra dobro u mini-ligi za plasman od 7. do 12. mesta, fudbalerke Mašinca će kao poslednjeplasirane ići u plej-aut, Odbojkaški klub Niš se od lidera našao u situaciji da čeka protivnika u baražu, a Ženski rukometni klub Naisa će igrati još pet mečeva u plej-autu.

Dok klubovi u tišini, bez podignutog glasa i javnih pitanja, čekaju odluku o finansiranju Komisije za sport i Veće da to usvoji, borba za opstanak u najvišim rangovima je u toku. Ovo je jedna od težih sezona za niške klubove, naročito one u kolektivnim sportovima, pošto se većina superligaša našla u borbi za opstanak.

Sve je manje publike, a i sve manje pažnje dobijaju od nadležnih koji treba da brinu o klubovima koji se nazivaju "gradskim".

fk radnicki, fudbal, foto jelena misic Radnički odigrao prijateljsku utakmicu; foto: Jelena Mišić Radnički je imao pauzu ovog vikenda, pa je odigrao prijateljski meč sa Napretkom iz Kruševca na stadionu "Čair". Rezultat i strelac su bili isti (1:0 za Napredak) kao pre nedelju dana u Kruševcu. Nišlije u subotu, 30. marta od 14 sati dočekuju Mladost iz Lučana u 27. kolu Superlige.

Košarkašice Studenta su u 18. kolu Prve lige poražane od aktuelnog šampiona Crvene zvezde (80:64), ali su sa 3 pobede i 14 poraza ostale u sigurnoj zoni, iznad Vrbasa. Sledeći protivnik "studentkinja" je Novosadska ŽKA, ekipa na 8. mestu na tabeli.

Vaterpolisti Naisa pobedili su Stari grad (16:13) na svom bazenu u trećem kolu mini-lige za plasman od 7. do 12. mesta u Superligi. Nišlije su blizu opstanka u eliti, trenutno su desete, a u naredna dva kola dočekuje Vojvodinu i Proleter.


Tri tima - tri teške borbe za opstanak

Skoro svaka sezona prethodnih godina počinjala je podsećanjima na velike uspehe u prošlosti i verovanjima i obećanjima da će se Mašinac vratiti na stare staze slave. Svake nove sezone je sve teže, a ove će se Mašinac boriti da sačuva mesto u eliti.

Nišlijke su u poslednjem kolu osnovnog dela Superlige poražene od drugog tima Spartaka (3:0) i sa samo jednom pobedom nalaze se na poslednjem mestu. U plej-autu će igrati protiv Radničkog 1923, TSC-a i Vojvodine.

zrk naisa, foto jelena misic Sledi plej-aut; foto: Jelena Mišić Ženski rukometni klub Naisa bio je tako blizu plasmana u plej-of i doigravanja za titulu, pa će sezonu završiti igranjem u plej-autu gde ga čeka još pet mečeva. U poslednjem kolu osnovnog dela Superlige Nišlijke su pobedile Bekament (27:20), ali im je bila potrebna i pobeda Napretka da bi otišle u gornje društvo.

Sa Naisom će u plej-autu igrati i Bekament, Mladost, Radnički, Napredak i Vojvodina.

Od liderske pozicije Superlige novembra prošle godine do baraža za ostanak u eliti - sezona Odbojkaškog kluba Niš. U poslednjem kolu osnovnog dela Superlige niški igrači su poraženi od Radničkog iz Kragujevca (3:0) i to im je 14. poraz u sezoni.

U baražu za opstanak Nišlije će igrati protiv drugoplasirane ekipe Prve lige, a mečevi će biti 12, 16. i 19. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:40 // 25. 3. 2024.

    Sns uprave klubova cute, da se ne zamerke Templarki, pa ne daju ostavke, a i neuspesnim trenerima dobro, znaju da i nema ko da ih zameni, jer niko nije budala da se ukrcava na brodove koji tonu! I, nije im lose, nije neka lova, al s obzirom da su neuspešni i da ih niko nece, dobro je, daj sta das. I, svi se prave ludi, koga briga za tabele!

  • Micko

    12:49 // 25. 3. 2024.

    Da li slucajno ima neko kome bi gospoda iz sport dala neka objasnjena za ovakve pozicije a pogotovu oni koji su do NG bili lideri a sada se bore za opstanak? Mozda je ipak sve to SNS kadar pa se tu pitanja ne postavljaju?!

  • slavko

    12:14 // 25. 3. 2024.

    Na buducem sajmu pogrebne opreme obezbediti poseban stand za Niski sport,na kome ce gdja Sotirovski biti glavna promoterka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: