Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:04, 25. 2. 2020.

| Sport

Tri takmičenja u tri države i dve medalje za klizačicu iz Niša

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sofija Rodić klizanje
Dve medalje za tri nedelje; foto: Petar Rodić

Sarajevo, mađarski grad Jasberenj, pa Zagreb - to su bila stajališta Sofije Rodić iz Niša tokom poslednje tri nedelje. 10-godišnja klizačica se nadmetala u svakom od ovih gradova, u Bosni i Hercegovini je osvojila zlato, u Hrvatskoj srebro, dok su na teškim trkama u Mađarskoj padovi uzeli danak, te je nadmetanje završila kao šesta.

Krenula je iz Sarajeva, gde se održavalo 3. kolo Alpe Adra Trophy. Nastupili su takmičari sa Balkana, a Sofija je osvojila zlato u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji.

U Mađarskoj je konkurencija bila znatno veća, nastupilo je oko 170 takmičara iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Rumunije, Ukrajine i Srbije. Iako je Nišlijka bila favorit u svojoj konkurenciji, kako kaže njen otac Petar Rodić, nije uspela da se popne na pobedničko postolje.

Takmičenje je bilo jako naporno i dosta teško, Sofija je u svim trkama dolazila do finala, ali su je padovi udaljili od medalje i bila je 6. u ukupnom plasmanu - priča Rodić.

Poslednja stanica februarskog proputovanja bio je Zagreb. Takmičenje Isu Danubia Series 3 okupilo je klizače i klizačice iz istočne i centralne Evrope.

Na tom takmičenju Sofija je osvojila srebro, a 1. mesto je osvojila devojčica iz Ukrajine, koja je u Sofijinoj kategoriji najbolja u Evropi. Zanimljivo je reći da je Sofija na 333 m uspela da je pretekne. Pola kruga pred cilj devojčica iz Mađarske je pala, sudija je prekinula trku i ponovila je kroz desetak minuta. U toj trci Sofija je bila druga - rekao je Rodić.

Kako je ovo period sa najviše takmičenja za one koji se bave klizanjem, Sofija Rodić će naredni izazov imati pred sobom već sredinom marta, kada bi trebalo da nastupi u Segedinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    08:54 // 25. 2. 2020.

    Svaka čast

  • ђура

    08:53 // 25. 2. 2020.

    Браво Софија !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: