Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 14. 12. 2016.

| Sport

Trijumfalni završetak godine niških “Legionara”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Tekuća godina arhivirana na najbolji mogući način; foto: M. G.

Sa osvojenih 11 zlatnih i 2 srebrne medalje na poslednjem “powerlifting” takmičenju u 2016. godini “Stena Kup” u Bačkom Petrovcu takmičari niškog kluba Legionari na najbolji mogući način okončali su nadmetanja u tekućoj godini.

Takmičenje u powerliftingu, koje obuhvata dizanje tegova u 3 discipline - "bench press", dizanje iz čučnja i "mrtvo" dizanje okupilo je oko 70 takmičara, a niški tim bio je jedini sa juga Srbije.

Nišlije su ostvarile zapažen rezultat i treći put ove godine takmičarke ovog kluba na nekom takmičenju proglašene su za najbolju žensku ekipu.

“Legionarke” su na “Stena Kupu” osvojile 5 najsjajnijih odličja, a Emilija Jovanović istakla se sa 2 zlata. Ona je trijumfovala u “powerliftingu” u kategoriji do 56 kilograma sa ukupno podignutnom težinom od 275 kg, a najbolja je bila i u mrtvom dizanju sa podignutih 115 kg.

Prva mesta u “powerliftingu” osvojile su i Zorana Dinić, Mikica Radenković i Miljana Golubović, dok je spletom okolnosti Aleksandra Dinić ostala bez plasmana jer na poslednjoj disicplini nije imala uspešan pokušaj.

Pet zlatnih medalja osvojili su i muški članovi niške ekipe. Vojislav Mijajlović, najmlađi takmičar Legionara rođen 2000. godine, trijumfovao je u “powerliftingu” i “push pullu”, Marko Cvetanović u “powerliftingu”, dok je Milan Grozdanović ostvario "het-trik" u disciplinama pobedama u “push pullu”, “bench pressu” i mrtvom dizanju.

Naš klub je po treći put ove godine proglašen za najbolji u ženskoj konkurenciji. Posebno je dobro što je sve više mladih takmičara u našem timu čime obezbeđujemo sigurno dobre rezultate u budućnosti - istakli su iz kluba posle takmičenja.

Dve medalje srebrnog sjaja osvojio je Nikola Milić, a učešćem na ovom takmičenju završili su sa nadmetanjima za ovu kalendarsku godinu. Naredni izazov za koji se Legionari spremaju je Svetski kup u Sarajevu marta naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: