Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:05, 17. 5. 2018.

| Sport

Trijumfom nad Zvezdom Železničar se vratio na pobednički kolosek

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sretenovic rk zeleznicar
Nova pobeda, novi korak ka cilju; foto: JV/Vanja Keser

Posle prvog poraza u plej-ofu rukometaši niškog Železničara ubedljivom pobedom (31:21) nad Crvenom zvezdom pokazali su da su ozbiljan kandidat za SEHA ligu, evro-takmičenja i titulu prvaka države.

Posle lošeg prvog poluvremena niški igrači su u nastavku potvrdili ulogu favorita i učvrstili se na prvoj poziciji plej-ofa i to bez prvog strelca ekipe Milana Đukića, koji je zbog povrede sedeo na klupi.

Loše je počeo domaćin u hali "Čair", tokom prvih 9 minuta postigao samo gol (1:4), ali serijom od 3:0 u 17. minutu poveo sa 7:6. Opet je Zvezda povela, a na poluvremenu je bilo 12:12.

Zvezda je povela još dva puta u nastavku meča, a onda je lider plej-ofa i osvajač Kupa Srbije zaigrao prepoznatljivo i serijdom 9:0 došao do 22:14 u 43. minutu.

Nisu crveno-beli mogli ništa, pa je na kraju niški tim slavio sa deset golova razlike.

Ja sam zadovoljan pobedom. Nijednom treneru ne bih poželeo da bude u koži Peruničića. Ovoliko pehova ne može se podneti, inače mu je ekipa dobra, brza, ukomponovana. Želim im da im to što brže prođe. Da komentarišem utakmicu, hvalim našu igru kad Zvezda ima ovoliko problema, ne ide. Pošteno smo se borili čitave sezone da dođemo u ovu situaciju, nadam se da ćemo načiniti još taj jedan korak ka SEHA ligi - rekao je Josif Petković, trener "Želje".

Do kraja plej-ofa ostala su još 3 kola, a Železničar je trenutno prvi sa 11 bodova. Tri boda i utakmicu manje ima Vojvodina koja sutra dočekuje Dinamo.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 31:21 (12:12)

Niš, hala "Čair".

Sudije: Boban Blagojević i Branislav Đokić (Jagodina).

Sedmerci: Železničar 3 (0), Crvena zvezda 2 (2).

Isključenja: Železničar -, Crvena zvezda 6 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić (2 odbrane), Gemaljević (3 odbrane), Zlatanović (6 odbrana), Živković 1, Milovanović, Potkonjak, Sretenović 4, Mađar, Krsmančić 4, Stanojević 7, Spasić 2, Jevtić 3, Petković 4, Mirić, Đukić, Vučković 6.

CRVENA ZVEZDA: Čolović (9 odbrana), Ljubenović (6 odbrana, 1 sedmerac), Šotić 3, Radisavljević 1, Horvat 1, A. Babić, Nikolić, Milosavljević 4 (1), Rajičević 2, Mandić 3 (1), D. Babić 1, Kljajić, Zejak 4, Đurković 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MERKO

    00:06 // 20. 5. 2018.

    BRAVO za sve u klubu.Cobi svaka ti čast,da nije tebe bilo mi odosmo u bunar.Najviše što bih voleo a to je da dobiješ funkciju u RS Srbije,jesi zaslužio.A nije loše da postaneš večnik za sport grada Niša.

  • Aperkat

    19:49 // 18. 5. 2018.

    Ajmo sampioni,jos samo malo,najjaci ste!
    Joska,sta ih zalis,godinama su namestali,vrsili pritisak,na silu dobijali prvenstva!Sad su pukli,ne brinem se ja za njih,uskocice drzava da ih dotira.

  • deki

    13:19 // 18. 5. 2018.

    Idemo, gazi u evropu pa zajedno sa Radnickim da se radujemo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: