Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 17. 2. 2019.

| Sport

Triler u "Čairu", u poslednjim sekundama Partizan bio bolji i odbranio Kup

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Regland Crvena zvezda Partizan Kup Koraća
Treću godinu zaredom u "Čairu" večiti derbi u finalu nacionalnog Kupa; foto: Vanja Keser

Do poslednje sekunde trajale su nade i Crvene zvezde i Partizana, do poslednje sekunde nije se znalo gde će "Žućkova levica" ove godine. Potpuno ujednačeni, kako i dolikuje pravom derbiju, bila su dva tima tokom čitavog finala Kupa Radivoja Koraća. Ipak, za nijansu bolje se usred zaglušujuće buke koja je neprekidno vladala u hali "Čair" snašao crno-beli tim i slavio sa 76:74.

Prve poene na meču postigao je Zvezdin centar Majk Cirbes. Bučno je u niškoj hali bilo od samog početka, a obe navijačke grupe “drale” su dlanove i grla neštedimice. Nimalo začuđujuće u odnosu na utakmicu i atmosferu, igralo se koš za koš, a timovi su se brzo smenjivali u vođstvu.

Za nijansu bolji iz tog nadmudrivanja izašao je Partizan, pošto je Nikola Janković vratio u koš loptu, koja je nakon izbacivanja Ognjena Jaramaza počela iz njega da izlazi. Ipak, u poslednjoj sekundi prve četvrtine na drugoj strani pogodio je Dejan Davidovac za 19:18.

Ekspresno su crveno-beli izašli iz bonusa u drugom kvartalu. Uz dve nepotrebne lične greške košarkaša u crveno-belim dresovima, koje su prouzrokovale da budu priznati koševi njihovog rivala, a da im se udeli i dodatno slobodno bacanje, “odlepio” se malo Partizan.

Poslednjih pola minuta prvog poluvremena igrali su se kao da je kraj meča. Đorđe Gagić je zakucao za do tada maksimalnu prednost nekog od timova (37:31), pa je zatražen tajm-aut. Onda je polaganjem Filip Čović postavio 37:33, pa je sviran novi tajm-aut, ali taj rezultat ostao je na snazi i tokom poluvremena.

Dve trojke Dejana Davidovca, potom dve izgubljene lopte Partizana, pa pogodak za dva Stratosa Perperogloua, prevele su crveno-bele u vođstvo sredinom trećeg perioda (48:47). Nastavio se nalet Crvene zvezde u još nekoliko napada, ali su i crno-beli uzvratili. Zasipale su oba koša trojke u ovom periodu, a u poslednji kvartal se ušlo sa 57:55 za tim sa Malog Kalemegdana.

I ovog puta Bili Beron sa jedne, a Džok Lendejl sa druge strane preuzeli na sebe odgovornost u ključnim momentima. Atmosfera u "Čairu" bila je "zapaljiva", skakali su i sever i jug, pevali što su glasnije mogli i skretali pažnju sa terena, uprkos ogromnoj borbi na njemu. Tri minuta pre kraja meča ime pobednika nije se moglo ni naslutiti, jer je na semaforu stajalo 67:66 za branioca trofeja.

Delovalo je kao da Partizan privodi posao kraju, a onda je Beron još jednom trojkom smanjio na 70:69, a potom i doneo vođstvo, ali na svega par sekundi. Izjednačio je Dobrić na 74:74, potom Lendejl doneo prednost crno-belima od 76:74, koju crveno-beli nisu mogli da dostignu za 0.02, koliko je ostalo do kraja.

"Žućkova levica" ostaje u vitrinama Partizana.


"Zvezdaši" nisu izašli po nagradu

Trofej za osavajča drugog mesta, kao i obično, dodeljen je kada i trofej šampionu i osvajaču Kupa.

Međutim, niko iz Crvene zvezde nije izašao da pirmi nagradu. Igrači i kompletan stručni štab su se ubrzo nakon zvuka sirene i kraja meča povukli u svlačionicu, a i pored poziva spikera, niko iz ovog tima nije izašao po trofej namenjen drugoplasiranom.

Klupa crveno-belih, kao i igrači, često su u poslednjim sekundama finala prigovarali sudijama i bili nezadovoljni njihovim odlukama.

Predsednik Zvezde Nebojša Ćović je organizovao sopstvenu konferenciju za medije nakon meča, u hotelu u kojem su odseli igrači njegovog tima. Tu je rekao da su crveno-beli potkradani od strane sudija i da će razmisliti da li i dalje da učestvuju na Kupu Radivoja Koraća.

"Žućkova levica" pripala Partizanu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čairsko dete

    20:36 // 17. 2. 2019.

    I, je l' su se Beograđani vratili kući? Da li možemo od sutra da se prošetamo sa decom kroz Čair?

    • CRNO BELI BRAVO!!!

      21:01 // 17. 2. 2019.

      Ne brini evo me na Paliluli, 70% nas je bilo iz Nisa. Pozz i vidimo se u gradu

    • Nišlija Iz Čalija

      09:45 // 18. 2. 2019.

      Možete, a mogli ste i na dan kad je bila utakmica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: