Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 5. 7. 2013.

| Sport

Troje Nišlija ide na Univerzijadu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kazanj
Foto: ibmr.br

Nikola Milošević u sambu, Miroljub Ivezić u džudou i Sandra Đukić u šahu predstavljaće Niš na Univerzijadi u Kazanju, koja će biti održana od 6. do 17. jula.

Niš će ove godine imati tri predstavnika na Univerzijadi koja će biti održana u Rusiji. Srbiju će predstavljati i studenti sa niškog Univerziteta Sandra Đukić (Ekonomski fakultet), Nikola Milošević i Miroljub Ivezić (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja).

Sandra Đukić - Šah

sandra djukic Sandra Đukić

Jedina dama koja će Niš predstavljati na Univerzijadi je Sandra Đukić, članica Šahovskog kluba Radnički iz Rudovaca. Sandra je 2009. bila prva u Srbiji, a ove godine je vicešampionka.

Ovo joj je prva Univerzijada, a 2009. godine je učestvovala na Prvenstvu sveta u šahu u Cirihu.

- Ne volim da unapred postavljam previsoke ciljeve, idem partiju po partiju. Zbog obaveza na fakultetu nisam uspela da se više posvetim šahu. Jesam radila, ali ne kao ranije. Zadnji turnir sam imala aprila u Grčkoj - rekla je Sandra Đukić.

Nosi zvanje Internacionalnog majstora.

Nikola Milošević - Sambo

Nikola-Milosevic,-dzudo-nis.jpg Nikola Milošević

Sambo je borilačka veština, a Milošević se i ranije oprobao u ovoj sportskoj disciplini. Nikola ima evropsku medalju u juniorskoj konkurenciji. Milošević je član Džudo kluba Kinezis iz Niša i u ovom sportu je beležio velike uspehe. U Kazanju će se takmičiti u sambu u disviplini do 90kg.

- Nije novi sport za mene, a predstavlja mi veliki izazov. Dinamičniji je i suroviji od džudoa. U džudou može da se završi meč pre isteka vremena, u sambu je to ređe - kaže Nikola.

Nikoli je ovo treća Univerzijada, pošto se takmičio u džudou na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine i u Šenženu dve godine kasnije.

- U Beogradu sam bio peti, a u Šenženu sam izgubio od kasnije prvaka u mojoj disciplini  - kaže Nikola.

Miroljub Ivezić - Džudo

ivezic Miroljub Ivezić; foto: judoinside.com

Nikolin klupski drugar Miroljub Ivezić predstavljaće Niš i Srbiju na Univerzijadi u džudou. Ovo mu je prvo učešće na Univerzijadi, a boriće se u disciplini do 81kg. Ivezić je evropski studentski prvak pošto je 2011. godine u Sarajevu osvojio zlatnu medalju, a imao je mnogo uspeha i na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima.

- U džudou je jaka konkurencija na Univerzijadi. Nadam se da ću doneti medalju za Srbiju i Kinezis i da tako opravdam titulu evropskog prvaka - kazao je Ivezić.

Trener reprezentacije je Mirsad Nurkić, trener u Džudo klubu Kinezis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mikos

    14:58 // 8. 7. 2013.

    I kosarkas Jovic Stefan je iz Nisa a na univerzijadi

  • nenad

    17:25 // 5. 7. 2013.

    Bravo samo napred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: