Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 28. 4. 2023.

| Sport

Turnir mini-rukometa ”Južna pruga” u subotu u Leskovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Mini rukomet
Na turniru će učestvovati više od 20 ekipa i oko 250 mališana koji kreću da se bave rukometom; foto: RK Meteor

Više 20 ekipa i 250 dečaka i devojčica sa juga Srbije okupiće se u subotu, 29. aprila, na rukometnom turniru ”Južna pruga” koji će biti odigran u leskovačkoj hali ”Partizan”. Turnir organizuje rukometni klub Dubočica, odakle ističu da su turniri mini-rukometa izuzetno važni za sve mališane koji tek počinju da se bave tim sportom.

Na turniru će učestovavati klubovi iz Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog, Nišavskog i Topličkog okruga i to 15 ekipa u muškoj i 5 selekcija u ženskoj konkurenciji.

Trener u školi rukometa Dubočica i organizator turnira Dragan Mitrović ističe da će se igrati na dva terena, dok su za sve učesnike obezbeđene medalje i pehari, jer kaže da su u mini-rukometu svi pobednici. Mini-rukomet Za sve učesnike obezbeđene medalje; foto: M. M.

To će biti nešto prelepo, jer će se na terenima naći preko 250 mališana koji tek ulaze u svet rukometa. Svečano otvaranje turnira biće od 9 sati, dok će utakmice krenuti od pola 10. Grad je podržao takođe turnir, svako dete će na turniru dobiti medalju. Svaka ekipa će dobiti i pehar i diplomu, tako da će svi iz Leskovca otići sa nekom uspomenom. Beležićemo rezultate, igraće se za plasman, ali nema proglašenja jer su sva deca pobednici - kaže Mitrović.

Dodaje i da je u planu da se od jeseni krene sa takmičenjem upravo u kategoriji mini-rukometa, te da će ovakvi turniri koji su izuzetno značajani za afirmaciju rukometa biti održavani bar jednom mesečno u svim gradovima na jugu.

Podsetimo, od septembra 2021. Rukometni klub Dubočica počeo je besplatnu školu rukometa za decu uzrasta od 7 do 12 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: