Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 11. 2. 2020.

| Sport

Turnir u streličarstvu premašio kapacitete "Mike Antić", nadaju se pomoći Grada sledeće godine

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Streličari Memorijal Mihailo Čolović Čole streličarstvo Mika Antić februar 2020 foto SK Niš
Turnir prerastao kapacitete hale; foto: Streličarski klub Niš

Kako je streličarstvo u ekspanziji u poslednje vreme, navode u SK Niš, na ovogodišnjem izdanju turnira "Memorijal Mihajlo Čolović Čole" jedva su se u sali Osnovne škole "Miroslav Antić" smestili svi takmičari, a neke od posetilaca nisu mogli da puste zbog ograničenih kapaciteta. Niš je ugostio više od 90 streličara, a nadaju se pomoći Grada naredne godine kako bi turnir bio još veći.

Streličari su pristigli iz 15 domaćih klubova, a među njima su se za svoje mesto na podijumu izborili i niški streličari. Tako je jedan od najboljih srpskih streličara Nikola Stefanović osvojio bronzu u muškoj seniorskoj konkurenciji, a u ženskoj srebro Katarina Sikiruš. Katarina Sikiruš streličarstvo foto Streličarski klub Niš Sedam pojedinačnih odličja za niški klub; foto: Streličarski klub Niš

I podmladak SK Niš se lepo pokazao - kadet Mihajlo Stefanović i najmlađi takmičar niškog kluba pionir Aleksa Kostić popeli su se na najviša pobednička postolja u svojim kategorijama. U konkurenciji kadeta Danica Nikolić i Jelena Jovanović okitile su srebrom i bronzom, a na najniže pobedničko postolje u kategoriji juniorki popela se i Jana Malinić.

Nisu izostala ni ekipna odličja za domaćine, pa je muška seniorska ekipa bila treća, a ženska druga.

U Streličarskom klubu Niš bili su jako zadovoljni kako svojim rezultatima, tako i organizacijom turnira. Ipak, kažu da je sala bila jedva dovoljna da primi sve streličare koji su nastupili na 20. turniru, koji je posvećen Mihajlu Čoloviću, osnivaču kluba, ali i streličarstva u Srbiji.

Bilo je puno posetilaca i žao nam je što smo morali mnoge čak i da odbijemo zbog kapaciteta sale. Streličarstvo je poslednjih godina u ekspanziji kako u Nišu tako i u čitavoj Srbiji te se zahtevi povećavaju. Mi se nadamo da ćemo idućih godina moći da računamo na veću podršku grada i napravimo ovu našu tradicionalnu manifestaciju još većom - kažu u niškom klubu.

Inače, na turniru je najviše takmičara bilo u seniorskoj konkurenciji u disciplini olimpijski luk, gde se nadmetalo 37 streličara. Zlato je u ovoj kategoriji otišlo Jovici Velimiroviću iz novosadskog SK Velos, a u ovaj klub otišlo je zlato i u ženskoj konkurenciji, pošto je pobedila Katarina Todosijević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: