Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 25. 8. 2022.

| Sport

Turnir za golmane posvećen Draganu Panteliću za vikend u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš golman
Golman - jedna od najvažnijih pozicija u timu; foto: Aleksandar Kostić

Čuvari mreža od 7 godina i stariji imaće priliku da rade sa trenerima sa UEFA licencom, ali i nađu se u "golmanskom ratu" za vredne nagrade na prvom međunarodnom turniru "Dragan Pantelić Panta" koji će biti održan od 27. do 29. avgusta na stadionu Sinđelića u Durlanu. Želja organizatora je da pokažu da Niš, grad gde su prostor između prečki i stativa branile legende Pantelić, Miodrag Knežević Knez, Zoran Milenković Zajko, Ljuborad Stevanović, Zaviša Pejić i mnogi drugi, i dalje ima talentovane golmane.

IMG-f5a80f0ab4d6c0aac71f145d95f7c6db-V Dušan Stoiljković, jedan od organizatora; foto: Keepers daily

Članovi neformalne grupe golmana Keepers daily želeli su da na jednom mestu pokažu da je Niš i dalje rasadnik talenata za jednu od najvažnijih pozicija u fudbalskoj ekipi. Dušan Stoiljković, jedan od organizatora i golman Sinđelića, ističe da je turnir poneo ime legende jer je potrebno sačuvati od zaborava ime Dragana Pantelića jer je učinio mnogo ne samo za Niš, već i za golmane širom Srbije.

Sa druge strane, vreme je da golmani u regionu pokažu svoj kvalitet i pokažu da i za njih ima mesta pod fudbalskim suncem. Nažalost, uslovi u klubovima su uglavnom teški, te talenti lako gube veru u sebe. Ovaj turnir će golmanima dati šansu ne samo da osvoje nagrade,već i da budu viđeni od strane trenera nekih od najvećih klubova. Golmanski turnir “Dragan Pantelić Panta” pokazaće regionu da u Nišu ima talentovanih golmana - kaže Stoiljković.

IMG-1eb19c3d82a9a1e08cd5eafaead14888-V Od 27. do 29. avgusta u Durlanu; foto: Keepers daily

Ovaj turnir se održava u vreme međunarodnog ekipnog turnira, gde se očekuje dolazak brojnih ekipa iz Srbije i regiona, golmanski događaj će biti održan u popodnevnim časovima.

Prvog dana, u subotu, 27. avgusta na programu su golmani rođeno 2013. i 2014. godine, dan kasnije je rezervisan za golmane rođene 2012. i 2015. godine, a u ponedeljak, 29. avgusta nadmetaće se čuvari mreža rođeni 2010. i 2011. godine, omladinci do 18 godina i seniori - kažu organizatori.

IMG-e405080f7223b7662e7d02bc0a39083e-V Niš je uvek bio grad sa talentovanim golmanima; foto: Keepers daily

Prijave za turnir su preko Instagram stranice Keepers daily ili mejlom na [email protected], a cena kotizacije je 2.000 dinara.

Sa golmanima na turniru će raditi treneri sa UEFA licencom, imaće priliku da razvijaju svoj kognitivni razvoj i mentalnu snagu, a kroz GK Skills challenge i “golmanski rat” - nadmetaće se za pehare i vredne nagrade - dodaju organizatori.

Prijatelji turnira su brend reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića AB1, kompanija DualSoft, Nautilus Ivago i Barber shop 1na1.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroljub

    12:55 // 25. 8. 2022.

    Sramota,memorijalni turnir je morao da organizuje Radnički i da se igra na Čairu..ali ovu upravu ne interesuju legende kluba..a sto se tiče naslednika velikog Pante teško, i skolu fudbala su srozali na nizak nivo sa trenerima amaterima i pocetnicima koji su tu po političkim vezama i kojima je fudbal hobi...

    • Zlobnik II

      15:25 // 26. 8. 2022.

      @Miroljub : Ćuti, ćuti ... kad ga nisu organizovali u Kambelevac !

  • Бата Рака из Ниш

    10:28 // 25. 8. 2022.

    Панта то заслужио.
    Лаф!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: