Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 2. 6. 2017.

| Sport

Turniri u plivanju, košarci i fudbalu povodom gradske slave

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Plivanje ilustracija bazen
Niški plivači žele da nastave sa uspesima koje beleže od početka godine; ilustracija: flickr/pang yu liu

Nišlije će 3. i 4. juna imati priku da uživaju u velikom broju sportskih događaja, koji se organizuju povodom gradske slave, a svi su besplatni. Tako će na prijateljskim turnirima moći da vide na delu mlade nade domaće košarke i fudbala, bodre niške predstavnike na plivačkim trkama ili da se oprobaju u gađanju lukom i strelom.

Najmasovniji i sa najvećim takmičarskim značajem biće plivački miting Trofej cara Konstantina, gde organizatori očekuju preko 300 takmičara u svim kategorijama. Ovo je već 14. put kako se turnir održava, a ima i međunarodni karakter.

Takmičenje će se održati u subotu 3. juna i, kako kažu organizatori iz Plivačkog kluba Sveti Nikola, biće podeljeno na dva dela. Prvi će početi u 10 sati, a drugi u 16:30, oba na bazenu “Čair”.


Međunarodni košarkaški turnir Kup cara Konstantina

Internacionalni karakter imaće i košarkaški turnir za kadete, na kome će, pored beogradske ekipe Vizura i niških Juniora i Konstantina, nastupiti i Akademik iz Sofije.

Medjunarodni kosarkaski turnir za kadete Ovo je 7. put kako se turnir organizuje; foto: Stefan KomadinićOvo prijateljsko takmičenje već je postalo tradicionalno, jer se održava od 2011. godine. Utakmice će se u subotu igrati u hali “Čair”, od 16:30 snage će odmeriti Junior i Vizura, a od 18:30 Konstantin i Akademik.

Poraženi u ovim duelima će se u nedelju od 10:30, u sali Osnovne škole “Dušan Radović”, boriti za 3. mesto. Nakon toga, od 12:30, takođe u sali škole, igraće se i finale.


Fudbalski turnir na Bubnju

I mladi fudbaleri sa juga Srbije, starosti do 13 godina, takmičiće se u subotu na stadionu “Car Konstantin” na Bubnju. Učestvovaće igrači surduličkog Radnika, Mladog Borca iz Živkova, kao i dve niške ekipe Radnički i Car Konstantin. Ilustracija zastavica i teren Pehare će dobiti sve ekipe; ilustracija: JV/A.K.

Program će otvoriti duel Radničkog i Mladog Borca u 11 sati, a nakon njih će igrati Car Konstantin i Radnik, od 13 sati.

Nakon kraćeg predaha, poraženi će, od 16 sati igrati za 3. mesto, a borba za titulu pobednika zakazana je za 18.


Gađanje lukom i strelom za sve zainteresovane

U subotu će svoje umeće građanima prikaziti i streličari kluba Niš, ali im i omogućiti da sami probaju da gađaju lukom i strelom. Streličarstvo ilustracija flickr Opremu za početnike će obezbediti klub; ilustracija: flickr/Camp Pinewood

Predsednik kluba Miljko Čolović objasnio je da će se program sastojati iz dva dela.

Prvo će nekoliko članova kluba gađati jabuku preko reke, a onda ćemo svim zainteresovanim omogućiti da probaju da gađaju. Tu će članovi kluba da ih kontrolišu i obučavaju, ali će oni gađati sa samo nekoliko metara - kaže Čolović.

Aktivnost počinje od 11 sati, na keju Nišave.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: