Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 25. 2. 2020.

| Sport

U Beloj Palanci reprezentacija Srbije u košarci u kolicima ispisala istoriju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka u kolicima Srbija Bugarska
Belopalančani ispunili halu; foto: M. A.

Prvi put je reprezentacija Srbije u košarci u kolicima odigrala utakmicu na tlu Srbije, a za to je odabrana belopalanačka hala "Banjica". Srbi su pobedili Bugare, a meč je bio specifičan i po tome što je publika potpuno ispunila halu, bilo je i bugarskih navijača i zvaničnika obe zemlje, a predsednik niškog kluba Nais Marko Aleksandrović tvrdi da je ovo bio najposećeniji sportski događaj osoba sa invaliditetom u Srbiji ikada.

Meč se odigrao upravo na inicijativu relativno skoro osnovanog niškog kluba, koji u poslednje vreme organizuje mečeve širom juga Srbije kako bi animirao ljude da se bave ovim sportom. Reprezentacija Srbija Bugarska košarka u kolicima foto Marko Aleksandrović1 Srbija slavila sa 50:31; foto: M. A.

Organizacija ranije nije bila velika. Išli smo u okolne zemlje, pripremali smo se u Srbiji, ali smo u okolnim zemljama igrali mečeve. Mi smo hteli prvo klupska utakmica da se igra u Beloj Palanci, ali smo onda razgovarali sa predsednikom Saveza i došli na ideju da igraju reprezentacije - priča Aleksandrović.

Svih 600 mesta za sedenje u hali "Banjica" bila su ispunjena, priča Aleksandrović, a bilo je i stotinak onih koji su stajali. Reprezentacija Srbija Bugarska košarka u kolicima foto Marko Aleksandrović2 I igrači Naisa dobili šansu da debituju za reprezentaciju; foto: M. A.

Moja saznanja su da nikada brojnija poseta neke utakmice košarke u kolicima na prostorima bivše Jugoslavije, a garantujem da je to najposećeniji događaj u sportu osoba sa invaliditetom u Srbiji ikada. Bilo je više na Kupu Koraća, kada se u pauzama igrala košarka u kolicima, ali ona nije bila razlog zbog koga su ljudi došli - priča Aleksandrović.

Nais je dao i pet igrača u reprezentaciju, pa su tu bili već prekaljeni Boban Stanković i Filip Jovanović, koji su u Niš stigli iz drugih klubova, ali i oni koji su ponikli u Naisu: Aleksandar Dinić, Bratislav Kostić i Slaven Nonković. Srbija je slavila sa 50:31.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    18:26 // 25. 2. 2020.

    Ma, Belopalnčani su nevidjeni fenomen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: