Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 25. 11. 2019.

| Sport

U Bijeljini niški košarkaši u kolicima zabeležili prvu ligašku pobedu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
KKK Nais košarka u kolicima
Nišlije zahvalne domaćinima na prijemu, ali i lekciji na terenu; foto: KKK Nais

U 2. kolu Prve lige niški Klub za košarkaše u kolicima Nais igrao je protiv favortizovanih ekipa - domaćina Bijeljine i Dunava. Od Bosanaca je novoosnovani niški klub izgubio, ali je protiv tima iz Apatina odneo tesnu povedu, njihovu prvu ligašku.

Nišlije su u prošlom kolu bile na korak od trijumfa protiv Despota, ali su ipak izgubili. Sada se sportska sreća okrenula, pa su favorizovani Dunav pobedili sa 37:36. Treći najbolji skakač Prve lige i reprezentativac Srbije Aleksandar Dinić nije krio oduševljenje uspehom svog Naisa.

Turnir u Bijeljini, kako i celokupno učešće u PLS, usmereno je za promociju košarke u kolicima, ali i sticanje igračkog iskustva, pre svega nas u u KKK Nais. Niko nije očekivao pobedu protiv naših sportskih prijatelja iz Apatina, ali smo napravili veliko iznenađenje i pobedili - rekao je Dinić.

Trener i igrač Naisa Miljan Hadžović smatra da je u trijumfu njegove ekipe svako od igrača imao važnu ulogu.

Košarka u kolicima je sportska igra, kolektivni je sport. Jedan, dva ili čak četiri igrača ne mogu sami da pobede. Svako je u mozaiku velikog iznenađenja i pobede nad sjajnom ekipom sa severa Bačke bio važan kamičak. I onaj koji je dao najviše poena, ali i ona rezerva koja je igrala dva minuta - priča Hadžović.

Niški sastav je pre pobede nad Dunavom izgubio od Bijeljine, sa 43:28. Zato, predsednik kluba Marko Aleksandrović ističe da je Nais zahvalan bosanskoj ekipi na odličnoj organizaciji turnira, toplom prijemu, gostoprimstvu, ali i lekciji na terenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:59 // 26. 11. 2019.

    Za svaku pohvalu i primer.Svaka čast momci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: