Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 15. 2. 2021.

| Sport

U Bojniku održan međunarodni turnir košarke u kolicima, reprezentacija Srbije ubedljiva

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
utakmica košarka u kolicima
Srbija najuspešnija na turniru; foto: Aleksandrović Marko

Reprezentacije Crne Gore, Bugarske i domaćina Srbije, odigrale su međusobne mečeve na prvom turniru državnih reprezentacija u košarci u kolicima održanom za vikend u Bojniku. Domaća reprezentacija je pobednik turnira sa 2 pobede, dok su Bugari zabeležili pobedu protiv Crne Gore.

U prvom meču favorizovana Srbija pobedila je Crnu Goru sa 64:31, data je podjednaka šansa svim igračima, među kojima je bio i Nišlija Aleksandar Dinić, a njih deset se upisalo u listu strelaca.

Drugi meč je bio najneizvesniji, reprezentacija Bugarske je pobedila sa 11 poena razlike Crnu Goru (47:36) , dok su u trećem meču, gde su igrale ekipe sa po jednom pobedom pa se s pravom smatralo da je to finale, Srbija i Bugarska odigrale zanimljiv meč sa velikim brojem lepih poteza, a pobedu je odnela Srbija (58:34).

Kapiten Srbije Željko Ćirković proglašen je najboljim igračem turnira. košarka u kolicima Prvi međunarodni turnir; foto: Aleksandrović Marko

Sjajna organizacija turnira, besprekorana. Hvala Bojniku. Posle tri meseca sam ponovo u Bojniku. Naš kombinovani sastav je bio na visini zadatka. Radujem se narednim okupljanjima, biće ih dosta - rekao je Ćirković.

Saradnja sa Bugarima i Crnogorcima traje i nastaviće se, pa se očekuje za mesec dana ponovni dolazak Bugara na sličan turnir u Srbiji.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom opštine Bojnik, a u organizaciji Sportskog saveza Opštine Bojnik, Saveza košarkaša u kolicima Srbije i KKK Nais iz Niša.

Ova opština je tokom 2020. godine bila domaćin više klupskih utakmica košarke u kolicima, a košarkaši Naisa treniraju u tamošnjoj hali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    22:44 // 15. 2. 2021.

    Хвала Бојнику!
    Мало место - велико срце!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: