Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 8. 6. 2018.

| Sport

U Dinamu prete gašenjem kluba zbog nemara Grada

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
"Ove pare nisu dovoljne ni da se počne Superliga"; foto: I.M.

Dok su u Fudbalskom klubu Dinamu kivni, jer su prve pare iz budžeta dobili tek aprila, kada je takmičenje u Prvoj ligi bilo skoro rešeno, čelnici Vranja kažu da je dokumentacija ovog fudbalskog kluba bila među grupom od nekolicine spornih, te da su svi oni prvu ratu dobili tek aprila. U vranjskom fudbalskom klubu nisu zadovoljni ni ukupnim dodeljenim novcem, pa ne isključuju ni mogućnost da se klub ugasi.

Razlog je 16.000.000 dinara, koliko je dodeljeno Dinamu za 2018. godinu, novac koji, smatra trener kluba Dragan Antić, nije dovoljan “ni da se počne Superliga”. Iako je nedavno rekao da je moguće da će dovesti pevača Acu Lukasa za predsednika kluba, kako bi privukli sponzore, sada Antić kaže da ni to ne može da im pomogne.

Klub koji je postigao najveći istorijski uspeh da se ugasi, to je bruka za grad. Nama ništa ne pomaže trenutno, sa ovim gradonačelnikom i ovim većnikom nama nema pomoći - priča Antić.

Posebno u klubu, koji je pre desetak dana obezbedio plasman u Superligu, nisu zadovoljni time što im je prvi novac iz Grada “legao” tek aprila. Tokom marta su čak mislili, priča Antić, da neće ni dobiti novac, pa su tada i protestovali.

Pripreme počinju januara, prvenstvo počinje februara i ne znam koja ekipa na svetu igra bez para 3 meseca i kad se završi prvenstvo vi dajete pare. Ali mi smo davali pare - rezigniran je Antić.

Većnik zadužen za sport u Vranju Nenad Đorđević kasnije uplate Dinamu objasnio je nepravilnostima u dokumentaciji, kao u slučaju još 8 klubova, ali nije precizirao šta je konkretno kod fudbalskog kluba bio problem.

Kasnije je sve to završeno. Imali smo neke neregularnosti. Čim se završio taj sporan proces oko svih klubova, što je bilo sporno i njihova dokumentacija nije bila u redu, morali su i da vrše povraćaj neki novca u budžetu, oko 328.000. Kad se sve to razrešilo ugovor je potpisan i krenulo je sa isplatom - ispričao je Đorđević.

Tokom aprila i maja Dinamo je dobio ukupno 9.150.000 dinara, kažu u Gradu. Ipak, po podacima Narodne banke Srbije, od juče, 6. juna, novi superligaš je u blokadi skoro 3.500.000 dinara. U pitanju je pozajmica firme Ig auto, objašnjava Antić, koja im je data početkom godine.


Sporne i čestitke zbog plasmana u Superligu

U vranjskom fudbalskom klubu kao nemar čelnika Grada za njih vide i nedolazak gradonačelnika i većnika zaduženog za sport na utakmicu na kojoj je Dinamo obezbedio ulazak u Superligu, kao i to da nisu ni čestitali klubu. U Gradu pak kažu da su klub pozvali na prijem za najbolje sportske kolektive, koji se održao 25. maja, mada je fudbalski klub iz Vranja tek dan kasnije i matematički osigurao ulazak u Superligu.

Grad je 25. maja pozvao sve klubove koji su predhodnog meseca-dva ostvarili značajne rezultate (što u praksi radimo već 2 godine), da budu naši gosti. Smatramo da je to pravi primer ozbiljnog, odgovornog i domaćinskog ponašanja. To je prilika da im čestitamo i da im uručimo prigodne poklone. Jedino predstavnici FK Dinamo se nisu odazvali - rekli su u Gradu.

Međutim, trener vranjskog fudbalskog kluba Dragan Antić negira da su bili pozvani, ali ne smatra ni poziv na prijem sa ostalim klubovima adekvatnom čestitkom za uspeh tog tipa.

Prvo nisu nas zvali na prijem, a i da su nas zvali šta ćemo mi sa drugim klubovima, ne razumem što bi nas zvali. Mi smo ušli krajem maja u Superligu, ako treba da nas zovu, treba da zovu samo Dinamo, što bih ja išao sa drugim klubovima, kad jedini uspeh u Vranju ima Dinamo - priča Antić.

Podsetimo, Fudbalski klub Dinamo je 26. maja, kolo pred kraj Prve lige i zvanično obezbedio ulazak u Superligu. To je istorijski uspeh za klub, pošto će se od sledeće sezone, ako sve bude u redu, po prvi put za 71 godinu postojanja nadmetati među elitom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Klasičan Vojin

    10:37 // 8. 6. 2018.

    Recko revolucionar kao i šatro Ristovski što je bio.

  • hm

    09:14 // 8. 6. 2018.

    Ni jedan profesionalni sportski klub ne treba da dobije ni dinara od nasih para. Samo amaterski klubovi treba da se finansiraju iz budzeta.

    • Meraklija

      17:18 // 8. 6. 2018.

      Jes', pa da se ugase Partizan i Zvezda, stubovi Srpstva...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: