Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 4. 4. 2014.

| Sport

U Evropu bez kuglane

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-kuglasi-nis-puta.jpg
Kuglaši Niš-puta ostvarili odličan rezultat

Kuglaši Niš-puta završili su sezonu u Superligi na drugom mestu i tako obezbedili plasman u Kup Evrope, a sve svoje mečeve igrali su u Kruševcu jer u Nišu kuglana nema licencu.

Gosti i kada su domaćini, igraju za Niš u Kruševcu, a došli su do Kupa Evrope. To su kuglaši Niš-puta koji su ponovili uspeh iz 2009. godine kada su osvojili drugo mesto, a tada su u Skoplju osvojili 3. mesto i izborili plasman za Ligu šampiona.

- Na početku sezone, s obzirom na sastav koji imamo, planirali smo drugo mesto. Malo teže nego što smo očekivali smo i ostvarili. Na polusezoni smo imali 4 boda prednosti, ali smo drugi deo odradili malo toplo-hladno. Na kraju smo zavisili od drugih rezultata, ali smo sve uklopili - rekao je Darko Marković iz Kuglaškog kluba Niš-put

Kugalana u Nišu je neispravna i nema licencu za Superligu, pa Niš-put mora da se takmiči van svog grada.

- To je otežavajuća okolnost. Svih 18 kola smo bili gosti, tako da je uspeh značajniji - dodaje Marković.

staza Staza u Kuglani u Nišu

Iako je početak radova na rekonstrukciji kuglane u Čairu bio najavljen za maj 2012. godine, montaža nove opreme nije ni počela.

Firma "Pauly Balkan" iz Sombora je trebalo da montira novu opremu za kuglanu, ali do toga nije došlo i ceo događaj dobio je epilog na sudu.

- Od nove kuglane nema ništa. Očekuje se početak sudskog procesa, a mi očekujemo da se presudi da nam se nadoknadi šteta. To je oko 2,7 miliona. Što se ove tiče kuglane, ona funkcioniše, popravljen je kvar. Mi smo u poslednji čas uspeli sve rešimo da bi se klubovi iz nižih rangova takmičili. Ona funkcioniše, ali će Niš-put morati da se takmiči u drugoj kuglani - rekao je Edo Crnalić, predsednik Kuglaškog saveza Niša.

U godini kada Kuglaški savez Niša slavi 35 godina postojanja ovaj sport nema odgovarajući objekat da jubilej možda i obeleži.

- Ove godine neće biti nove kuglane, ali se nadamo da, ako dođe do nadiknade štete, za sledeću sezonu da uđemo u program. Razgovari smo sa predstavnicima Grada da bismo videli koje su mogućnosti da uđemo u budžetsku godinu. Bilo je nerealno očekivati da u restriktivnom budžetu očekujemo sredstva za novu kuglanu. To je puka realnost jer je budžet za sport smanjen - dodao je Crnalić.

U celoj ovoj priči najviše trpi Kuglaški klub Niš-put koji mora da se takmiči u Kruševcu što izuskuje dodatne troškove.

- Grad nam daje isto, prema bodovanju. Dobijemo fiksni deo sredstava, da li ćemo biti u Kruševcu ili Nišu, ne zavisi ništa. To su dodatni troškovi, oko 150.000 dinara više tokom cele sezone za zakup sale, plaćanje troškova sudija… - ističe Darko Marković iz niškog kluba.

Evrokup počinje oktobra, kada krene i nova sezona u kuglaškoj Superligi,

- Ako se ništa ne promeni, a nema naznaka, moraćemo da ostanemo domaćini u Kruševcu. Sa Kupa Evrope očekujem, pošto je kvalifikaciono za Ligu šampiona, plasman u Ligu šampiona i nećemo biti domaćini u Nišu - dodao je Marković.

Prema prikazanim igrama, to što igraju za Niš daleko od svog grada njima ne predstavlja problem, ali sigurno bi daleko više prikazali pred svojom publikom. Niš ima ekipu za Evropu, ali uslove za Drugu ligu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • opet ja

    12:01 // 6. 4. 2014.

    od cetire ekipe koje idu u evropu samo je Nis pokvario racunicu beogradjanima... eto koliki je to uspeh, mozda nekome to nije dovoljno

  • the

    19:07 // 5. 4. 2014.

    Grad mora hitno da reši pitanje licence za nišku kuglanu, da bi NIŠ-PUT igrao "Super ligu Srbije" i "Ligu šampiona" u Nišu, a ne u Kruševcu.

  • Nis u Evropi

    13:11 // 5. 4. 2014.

    Nije Radnicki sve u ovome gradu,uloziti malo i u ove momke,u kuglanu ipak kuglaju san Meraklija EVROPU.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: