Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 28. 12. 2022.

| Sport

U Kuršumliji izabrani najbolji sportisti i klubovi u 2022. godini

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sportisti
Izabrani najbolji sportisti Kuršumlije u 2022. godini; Foto: Opština Kuršumlija

Najbolji strelac 3. Futsal lige istok i najbolji igrač na većini prvenstvenih utakmica Jovan Jovanović, član Kluba malog fudbala Bele Crkve, proglašen je za najboljeg sportistu Kuršumlije. U obrazloženju nagrade se kaže da je ovaj perspektivni fudbaler svojim ponašanjem i zalaganjem na terenu najzaslužniji za odlične rezultate kluba u kome nastupa, a to je prvo mesto na tabeli.

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji proglašena je Sandra Despotović iz Ženskog fudbalskog kluba Kolibri koja je tokom ove godine na 23 utakmice postigla 21 gol uz 8 asistencija. Od osnivanja kluba je u njemu, a trenutno je kapiten ekipe. sportista Najbolji mladi sportista Stefan Mijajlović, KK Kuršumlija; Foto: Opština Kuršumlija

Najbolji mladi sportista u Kuršumliji za 2022. godinu je 16-godišnji košarkaš Stefan Mijajlović član KK Kuršumlija, dok je najbolja mlada sportistkinja njegova vršnjakinja Teodora Stević iz ŽOK Kuršumlija.

Dodeljene su i nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji za najveće nade Kuršumlije, a ta priznanja poneli su 10-godišnji Uroš Gilić kapiten petlića OFK Kosanica, dok je najveća nada u ženskoj konkurenciji članica Tekvondo kluba Korio Andrijana Gojković. sportistkinja Najbolja mlada sportistkinja Teodora Stević, ŽOK Kuršumlija; Foto: Opština Kuršumlija

Mile Perišić je primio priznanje koje se dodeljuje za najuspešnijeg sportistu sa invaliditetom, nagrada je stigla za njegove sportsko-rekreativne aktivnosti u organizaciji slepih i slabovidih, a stalni je i učesnik šahovskih prvenstava i turnira kako u Srbiji, tako i u zemljama okruženja.

Najbolji muški klub je KMF Bele Crkve koji je na 1. mestu na tabeli 3. lige u Futsalu i najozbiljniji je konkurent za plasman u 2. ligu Srbije.

Klub je osnovan 2016. godine i za kratko vreme osvojio simpatije kuršumlijske publike, a tribine sportske hale u Kuršumliji su uvek pune kada se igraju utakmice kluba u kome kompletan igrački kadar i stručni štab čine Kuršumličani - navodi se između ostalog zašto je taj klub dobio nagradu.

U ženskoj konkurenciji, najbolji klub je Ženski rukometni klub Mladost, koji je i jedan od najmlađih ženskih sportskih kolektiva u Kuršumliji. Miki Aleksić Nagrada za životno delo Miroslav Miki Aleksić; Foto: Opština Kuršumlija

Od ostalih nagrada koje je Sportski savez u Kuršumliji dodelio najuspešnijima u 2022. godini, izdvaja se nagrada za životno delo koja je pripala Miroslavu Miki Aleksiću.

Miki Aleksić, nekadašnji fudbaler Kosanice, Radničkog iz Niša kada je taj klub igrao polufinale Kupa Uefa, Vojvodine i grčke Doxe. Prema izboru fejsbuk stranice Istorija ex yu fudbala Aleksić je među najboljim levim krilima u istoriji jugoslovenskog fudbala - navodi se u obrazloženju nagrade.

Pored Aleksića, nagrada je pripala i Vladimiru Čaviću kao najboljem treneru, dok su posebne zahvalnice primili KUD "Bata Lačković", Plesni klub "Ragnarok" i grupa "She RUNS Brisel".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: