Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 17. 2. 2017.

| Sport

U Naisu se zamenili predsednici kluba i Skupštine

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais
Živić je jedan od osnivača kluba Nais; foto: K.K.

Smatrajući da će na taj način ispoštovati Zakon o sportu koji govori o tome da javni funkcioneri ne mogu biti u upravi sportskog kluba, dosadašnji predsednik niškog Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić, zamenio je funkcije sa predsednikom Skupštine Goranom Živićem. 

Predsednik Opštine Medijana Krstić je u skladu sa zakonom, morao da se povuče sa pozicije predsednika kluba. “Rotacija” ne bi trebalo da utiče na rad u klubu jer Goran Živić, kako sam kaže, od osnivanja učestvuje u njegovom radu. 

Ja sam jedan od osnivača i sve vreme sam bio u rukovodstvu, tako da ciljevi ostaju isti. Za ovu sezonu gornja polovina tabele, a plan za naredne 4 godine je da budemo među 6 najboljih ekipa u zemlji - kaže Živić.

Među ostalim ciljevima su obezbeđivanje uslova za razvoj i napredovanje mlađih kategorija, ali i za dalji napredak kluba.

Novi predsednik je sa Vladimirom Živkovićem i Sašom Milićem, sadašnjim članovima nadzornog odbora, nakon gašenja kluba Niš 2011. godine, osnovao Nais kome je cilj bio da spreči gašenje najtrofejnijeg kolektivnog sporta u Nišu.

Protiv Taša za 5. Pobedu

Nais Niški vaterpolisti bi pobedom dobili šansu da naprave novi napredak na tabeli; foto: Vanja Keser Niški vaterpolisti su konačno uspeli da vežu 2 pobede i u subotu, 18. februara se nadaju još jednoj u nizu, protiv beogradskog Taša od koga su u jesenjem delu prvenstva izgubili u poslednjim sekunda. Meč se igra u Nišu na bazenu “Čair”, kao i uvek sa početkom od 20 sati.

Adut Nišlija će ponovo biti jača fizička i plivačka spremnost, smatra igrač Marko Pavičić, jer je sastav Taš-a stariji, ali samim tim i iskusniji.

Mislim da dosta psihički spremno dočekujemo ekipu TAŠ-a. Što se tiče fizičke spreme, ekipa TAŠ-a je sastavljena od dosta iskusnih igrača, ali mislim da je tu naša šansa. Oni su dosta stariji i slabo treniraju, fizička sprema može biti prilika i šansa za nas - kaže Pavičić.

Kadrovski problemi ni ovog puta nisu zaobišli Nišlije, pa se tako iskusni Dragan Milošević još nije oporavio od povrede palca, a meč će propustiti i Alen Omerović zbog crvenih kartona. Ovo će ih znatno oslabiti na bekovskim pozicijama, ali trener Predrag Kikinđanin smatra da to nije opravdanje za loš rezultat.

Očekivanja su nam velika, pobeda je prioritet. Nadam se da ćemo kadrovske probleme nadoknaditi svojom borbenošću. Recept za TAŠ je sigurno neka mirna, skoncentrisana igra i kontra, kao i držanje dogovora. Mogu da nas iznenade samo ako ne uspemo da se držimo dogovora, rekao je Kiknđanin.

Niški tim se vratio na 5. poziciju u prvoj državnoj ligi, a preskočili su upravo Taš od koga imaju jednu pobedu više. Ulaz na ovu utakmicu je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: