Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:26, 6. 3. 2021.

| Sport

U Niš stiže TSC, Gaćinović priželjkuje dobar rezultat

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnički na Čairu priželljkuje pobedu protiv TSC-a; Foto: FK Radnički

Nakon poraza i od Proletera, fudbaleri Radničkog novu šansu za trijumf imaće u nedelju 7. marta od 15 sati, kada će u okviru 26. kola Linglong Superlige dočekati ekipu TSC-a iz Bačke Topole. Trener Radničkog Vladimir Gaćinović očekuje težak susret, ali i dobar rezultat svog tima.

Samo jedna pobeda uz četiri poraza i jedan remi nikako nisu rezultat koji je bilo ko sa "Čaira" mogao i da pretpostavi na startu drugog dela sezone, pa će u utakmici sa TSC-om pobeda biti gotovo moranje. Ekipa iz Niša ima veliki problem sa realizacijom napada, što pokazuje i podatak da su u šest utakmica mreže rivala tresli samo 5 puta. Odigrao je Radnički dobar meč protiv Proletera u prošlom kolu, ali je opet rezultat izostao.

Duel u Nišu može poneti epitet jednog od dva derbija kola, ali ni gosti iz Bačke Topole ne blistaju ove sezone za razliku od prošle, pa nas verovatno očekuje prava prvenstvena utakmica u kojoj će igra ostati u drugom planu, a jedino što će se pamtiti je rezultat. Fudbaleri TSC-a u Niš dolaze posle poraza od Crvene zvezde rezulatom 3:1, i sem ta tri primljena gola,oni u prolećnom delu nisu primili niti jedan gol.

Dodatni motiv fudbalerima Radničkog biće i to što bi pobedom na ovom meču prišli ekipi TSC-a na samo jedan bod razlike, pošto u ovaj meč gosti ulaze sa 7. mesta i sa 38 osvojenih bodova, dok je tim sa Čaira pre ovog susreta na 9. poziciji sa 34 osvojena boda.

Nišlije su u međusobnim duelima slavili već dva puta zaredom, a upravo su u Senti, gde TSC igra svoje utakmice kao domaćin, možda pružili i najbolju partiju i pobedili rezultatom 3:1.

Šef struke Radničkog Vladimir Gaćinović nije najbolje započeo mandat na klupi Nišlija, a inače svog protivnika dobro poznaje već od ranije dok je sedeo na klupi Spartaka.

TSC ima možda i najbolje uslove za rad u Srbiji. Dok sam bio u Spartaku često smo igrali kontrolne utakmice, pa sam se uverio u sav potencijal tog kluba. TSC igra moderan fudbal, amoj kolega Krstajić radi izuzetno dobar posao i moraćemo da budemo na maksimumu. Očekujem da ofanzivno ponovimo partiju iz Novog Sada gde smo apsolutno nadigrali Proleter, ali smo uz naše greške u odbrani i nedostatak sreće otišli u poraz. Uradili smo analizu i znamo šta nam je činiti- rekao je Gaćinović.

Dodatni problem treneru Nišlija predstavljaju povrede bekova.

Levi bek Stanković je protiv Spartaka zadobio povredu i nije još spreman, dok je Aksentjević u Novom Sadu dobio udarac. Trenirao je smanjenim intezitetom ovih dana, a naša medicinska služba čini da on bude spreman za nedelju. Ostali su svi zdravi i konkurisaće za sastav- zaključio je Gaćinović.

Utakmica na stadionu "Čair" igra su nedelju 7. marta od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    20:02 // 6. 3. 2021.

    Ocekuje ? Kladionicar moze da ocekuje, trener mora da zahteva pobedu . Nije njima jasno, i gomili trenera sto se izmenjase i ovim kvazi igracima, gde su dosli ! Svi napolje, na celu se menadzersko- lihvarskom upravom!

  • Mara

    19:43 // 6. 3. 2021.

    Videćemo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: